Mainos

Vajpayee jatkanee Intian pääministerinä

Intian vaaleissa menestynyt hindupuolue BJP valitsi tänään pääministeri Atal Behari Vajpayeen yksimielisesti uudelleen johtajakseen. Tämä merkitsee, että Vajpayee jatkaa myös pääministerinä. Hän saanee keskiviikkona hallituksenmuodostamistehtävän presidentiltä.

BJP sai liittolaispuolueineen 298 paikkaa eli ehdottoman enemmistön parlamentin 545 paikasta. Sonia Gandhin johtama oppositiossa oleva kongressipuolue saavutti 134 paikallaan huonoimman tuloksensa 50 vuoteen. Muut paikat menivät vasemmiston liitolle ja lukuisille pienille aluepuolueille.

Parlamenttiin tuli valituksi vain 43 naista, mikä tarkoittaa alle kahdeksan prosentin osuutta parlamenttipaikoista. Edellisessä parlamentissa oli 49 naista. Intialaiset naispoliitikot ovat ajaneet lakia, joka takaisi naisille kolmanneksen kiintiön parlamenttipaikoista. Mieskansanedustajat ovat torjuneet ehdotuksen.

Uuden parlamentin tunnetuimpia naisia ovat kongressipuolueen puheenjohtaja Sonia Gandhi ja Phoolan Devi, jonka hurja menneisyys robinhoodmaisen rosvojoukon johtajana toi hänelle lisänimen "bandiittien kuningatar".
(MTV3-AFP-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.