Mainos

Vajoaminen uhkaakin viittä messutaloa

Paalutettavien talojen määrä nousee Suvilahden asuntomessualueella Vaasassa. Talot ovat vaarassa vajota tonttien perustuksiin jääneen paksun savikerroksen vuoksi.

Vaasan asuntomessualueella kaikkiaan viiden tontin alta on löytynyt niin paljon savea, että rakenteilla olevat talot joudutaan tukemaan paaluttamalla.

Suvilahden messualueella aloitettiin maaperätutkimukset pari viikkoa sitten, kun yhden messutalon päädyn huomattiin vajonneen. Tutkimuksessa käytiin läpi kaikki tontit poraamalla maahan yhteensä 60 reikää.

Torstaina selvisi, että aiemmin luullun kolmen tontin sijaan viiden tontin perustuksiin oli jäänyt paksu savikerros. Niiden perustuksissa on yli kaksi metriä savea, kertoo asuntomessujen projektipäällikkö Keijo Ullakko. Talot joudutaan nyt tukemaan teräspaaluin.

Saven jäämistä tonttien alle pidetään maaurakoitsijan työvirheenä. Savikerros löytyi Liito-oravankadulla olevien omakotitalotonttien maaperästä.

Rakentajille ei lisäkustannuksia

Vaasan kaupunki ja urakoitsija aloittavat neuvottelut vastuukysymyksestä. Sopimuksen mukaan työn laadunvalvonnasta vastaa urakoitsija ja rakennusvalvonnasta Vaasan kaupunki. Paalutuskustannusten suuruus ei ole vielä tiedossa.

- Lähtökohta kuitenkin on, etteivät lisäkustannukset tule rakentajien maksettaviksi, Ullakko vakuuttaa.

Messujärjestäjät pitävät tonttien vajoamisesta syntynyttä kohua vähintäänkin kiusallisena messujen imagolle.

- Messujen näkyvyys tosin on lisääntynyt viime aikoina selvästi, Ullakko vitsailee.

Hänen mukaansa ongelmat eivät vaikuta messuprojektin aikatauluun vaan asuntomessut avataan Suvilahdessa ensi vuonna 11. heinäkuuta.

Merenrantaan Suvilahteen nousee 20 omakotitaloa ja 28 yhtiömuotoista pientaloa. Lisäksi alueelle rakennetaan kolme kerrostaloa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.