Vaivaisukot laitetaan uudelleen töihin köyhien avuksi

Kirkkopalvelut on käynnistämässä uutta hyvntekeväisyyspalvelua, jonka tarkoituksena on tukea Suomessa asuvia avuntarvitsijoita.

Kotimaanapu, jonka tuottama apu kohdistetaan täysimääräisesti Suomeen, auttaa hädänalaisia suomalaisia ja Suomessa asuvia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta.

Yksi tapa kerätä hädänalaisille rahaa on vaivaisukko-kampanja. Vaivaisukolla tarkoitetaan kirkon tai kirkkotapulin seinään kiinnitettyä, maalattua puupatsasta, jonka rinnassa tai sylissä olevaan aukkoon voi laittaa rahaa.

– Vaivaisukko syntyi aikanaan köyhien auttajaksi. Olemme siinä tilanteessa, että ukot on laitettava uudelleen töihin keräämään varoja vähäosaisten tukemiseen. Kirkko ei saa jättää ihmistä pulaan hädän hetkellä, kertoo keräysjohtaja Tapio Pajunen Kirkkopalveluista sanoo.

Kirkkopalvelut ry on huolissaan suomalaisten eriarvoistumisesta.

– Julkisen talouden vakauttamispyrkimyksillä ei paranneta näiden ihmisten tilannetta. Menojen leikkaukset kirpaisevat korostetusti jo ennestään pienituloisia ja sosiaalietuuksien varassa eläviä ihmisiä, jotka käyttävät leikkausten kohteena olevia palveluja ja tulonsiirtoja eniten, muistuttaa hyvinvointisosiologian professori Juho Saari Itä-Suomen yliopistosta.

Toiminta käynnistyy täydellä teholla syksyn aikana. O

Uusi palvelumalli lanseerataan perjantaina SuomiAreenan keskustelutilaisuudessa.  

MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa on seurattavissa neljä suoraa SuomiAreena-lähetystä pitkin päivää Porista. 

Nettisuorien avulla pysyy kärryillä lavojen tapahtumista, vaikka ei paikalle pääsisikään.


Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat