Mainos

Väitös: Tekstiviestihuuma estää internetin leviämistä kännyköihin

Tekstiviestihuuma on estänyt länsimaisia laitevalmistajia ja operaattoreita kehittämästä internetin tuloa matkapuhelimiin, väittää tutkija Ville Saarikoski.

Sähköpostiviestinnän valinneet japanilaiset ovat nyt mobiilikehityksessä niskanpäällä, väittää tänään Oulun yliopistossa tarkistettu väitöskirja.

Tekstiviesti on levinnyt räjähdysmäisesti yhdeksi kännyköiden suosituimmaksi viestintämuodoksi. Mutta tekstiviestihuuman mukana länsimäiset laitevalmistajat ja operaattorit ovat unohtaneet internetin ja sähköpostin käytön kehittämisen kännyköissä.

- Koko länsimaalainen liiketoiminta on rakentunut väärän, virheellisen olettaman päälle, väittää tutkija Ville Saarikoski tänään Oulun yliopistossa tarkistetussa Tietojenkäsittelylaitoksen väitöskirjassaan.

- Tavallinen kuluttaja on edelleenkin tekstiviestiensä vanki. Ja ei vieläkään laitetoimittajat ja operaattorit tuo kuluttajalle saakka esimerkiksi sähköpostia ratkaisuna. Japanissa kaikilla on sähköposti käytössä, tutkija kertoo.

Saarikosken mukaan nyt kyllä aletaan pikkuhiljaa ymmärtää internetin keskeinen ominaisuus, sen rakenne, vaikka sitä ei kaikilta osilta vielä kuluttajalle osata tarjota.

- Se, että me löydetään siellä toinen toisemme tai löydämme tiedon hyvin nopeasti ja hyvin edullisesti, tämä on se internetin keskeinen ominaisuus, tutkija kiteyttää.

Väitöskirjan mukaan internetin tulo kännykkään on jo nyt länsimaissakin itsestään selvää.

- Mutta jos sanotaan, että internet -liiketoiminta tulee, niin samaan hengenvetoon pitäisi sanoa, että tekstiviestillä ei ole mitään tekemistä internetin kanssa eli tekstiviesti on siis kuoleva ominaisuus.

Saarikosken mukaan myös länsimainen tapa maksaa kännykän joka viestistä tai minuutista erikseen, on hidastanut kehitystä. Japanissa kaikki palvelut hinnoitellaan kuukausipohjaisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.