Mainos

Väistyvä puoluesihteeri Jungner myöntää: Menin liikaa tunteella

SDP:n väistyvä puoluesihteeri Mikael Jungner pitää puoluesihteerikautensa suurimpana opetuksena sitä, ettei politiikassa voi mennä tunne edellä.

— Politiikassa on tärkeää, että tunne ja järki ovat tasapainossa. Kun minä lähdin tekemään politiikkaa, se meni liikaa tunne edellä. Lisäksi luotin siihen, että ihmiset suosittelevat asioita toisilleen politiikassa, niin kuin he tekevät muissa asioissa. Mutta näin ei olekaan. Politiikassa ihmiset eivät ota mielipiteitä kavereiltaan, vaan he haluavat ymmärtää sen itse. Logiikka menee niin, että ensin tulee fakta, joka herättää tunteen ja kiinnostuksen ja sitten tulee lisää faktaa ja tunnetta. Tämä on yllättävän hidas prosessi, Jungner sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Jungnerin mukaan puoluesihteerin toimi oli vaikeampi tehtävä, kuin hän oli uskonut.

— Puolueessa oli perustavanlaatuinen uudistamistarve. Kun tämä kävi ilmi, työ alkoi ja se vei aikaa. Aina uudistamisessa menee vuosi tai enemmänkin, ja kaikenmaailman urpot huutavat, ettei tuosta tule mitään. Tulokset tulevat kuitenkin vasta myöhemmin.

"Otin riskin, jonka hinta on maksettava"

Jungnerin mukaan hänellä ei ollut mahdollisuutta jatkaa puoluesihteerinä.

— Lupaukset on pidettävä, siitähän tässä on kiinni. Jatkoni sitominen presidentinvaalitulokseen oli riski, jonka otin. Siitä riskistä pitää maksaa hinta.

Jungnerin mukaan puoluejohdon uusiminen nimenomaan auttaa puoluetta toipumaan presidentinvaalitappiosta..

— SDP:n henkinen krapula jäi presidentinvaaleista hyvin ohueksi osittain ehkä juuri siksi, että tehtiin näitä korjaavia toimenpiteitä.

Jungnerin mukaan SDP on oikealla tiellä kannatuksensa nostamisessa.

— Mitä SDP nyt tarvitsee, on sitä, mitä puheenjohtaja Jutta Urpilainen on tehnyt, eli nämä ulostulot lisäeläkkeiden poistamisesta, solidaarisuusvero, Kreikan vakuudet. On paljon asioita, jotka ovat menneet nappiin. Jos tätä rataa jatkuu vuosi tai kaksi, mielikuva SDP:stä kääntyy merkittävästi. SDP ei tarvitse ravistelua tai uuden löytämistä, vaan kärsivällisyyttä ja vakautta.

SDP aloittaa tänään puoluekokouksensa. Kokouksessa valitaan puoluesihteeri, puolueen varapuheenjohtajat ja puoluevaltuuston puheenjohtaja.

(MTV3)

Katso SDP:n väistyvän puoluesihteeri Mikael Jungnerin haastattelu: (Huomenta Suomi 24.5.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.