Mainos

Väinö Linna kaikkien aikojen suomalainen kirjailija

Suomalaiset valitsivat Väinö Linnan kaikkien aikojen kotimaiseksi kirjailijaksi STT:n teettämässä tutkimuksessa.

Suomalaiset pitävät Väinö Linnaa kaikkien aikojen kotimaisena kirjailijana. STT:n teettämässä mielipidetutkimuksessa Aleksis Kivi jäi niukasti kakkoseksi. Kolmannelle sijalle sijoittui Mika Waltari.

Tuntemattoman sotilaan ja Täällä Pohjantähden alla -trilogian luojan Väinö Linnan nimesi suosikikseen 18 prosenttia vastanneista. Seitsemän veljeksen ja Nummisuutarien isä Aleksis Kivi sai 17 prosentin kannatuksen ja Sinuhen kirjoittaja Mika Waltari 15 prosentin kannatuksen.

Neljänneksi kaikkien aikojen kirjailijoiden listalla nousi Koillismaa-sarjastaan tunnettu Kalle Päätalo 12 prosentin kannatuksella. Linna on varsinkin miesten suosikki. Naisten keskuudessa hän, Kivi ja Waltari olivat tasavahvoja.
Kiven kannatus oli vahvinta nuorissa ikäluokissa. Hän oli suosituin 15-24-vuotiaiden ja 25-34-vuotiaiden keskuudessa. Waltarin faneja oli eniten 35-49-vuotiaissa ja Linna jylläsi vanhimmissa ikäluokissa.

Kirjailijoiden suosio vaihtelee myös alueittain. Uudellamaalla suosituin oli Waltari, muualla Etelä-Suomessa Linna, Itä-Suomessa Päätalo, Väli-Suomessa Linna, Kivi ja Päätalo tasavahvoina ja Pohjois-Suomessa jälleen Päätalo. Muiden kirjailijoiden suosio eri ikä-, alue- ja sosiaaliryhmissä jäi vähäiseksi lukuunottamatta Arto Paasilinnaa, joka sai 12 prosentin kannatuksen kaikkien aikojen kirjailijaksi työttömien piirissä.

Kesäkuun puolivälissä tehdyssä STT-Gallupissa kysyttiin 1003 ihmiseltä, kuka kirjailija, elävä tai kuollut, on heidän mielestään kaikkien aikojen suomalainen kirjailija.

Suomen Gallup teki tutkimuksen tehtiin 9.-16. kesäkuuta. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia puoleen tai toiseen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.