Mainos

Vainio: Rahoitusalan fuusiot jatkuvat

Merita-Nordbankenin hallituksen puheenjohtaja Vesa Vainio pitää selvänä, että Euroopan rahoitusalalla tapahtuu jatkossakin fuusioita ja yrityskauppoja.

Vainion mukaan euroalueen mittakaavassa pankkitoiminta on selvästi vähemmän keskittynyttä kuin yksittäisissä rahaliiton jäsenmaissa.
-Toisaalta markkinoiden kasvu ja rahoituspalveluiden kysynnän rakennemuutos edellyttää pankeilta suurempaa kokoa, Vainio totesi keskiviikkona Talous '99 -tapahtumassa.

Yhteisvaluutta euron oloissa pankkien toiminnassa korostuu hänen mukaansa rahoituksen välityksen sijasta entistä enemmän osake- ja joukkolainaemissioiden järjestäminen. Myös omaisuudenhoitopalveluiden merkitys kasvaa. Vainio näkee suuret kasvun mahdollisuudet eurooppalaisilla osake- ja lainamarkkinoilla. Hän muistutti, että Yhdysvalloissa osakemarkkinat ovat euroalueeseen verrattuna kolminkertaiset, vaikka euroalue ja Yhdysvallat ovat kansantalouksina yhtä suuret.

-Yhteisen rahan käyttöönotto luo suuremmat ja syvemmät markkinat, jotka tarjoavat paremman likviditeetin sekä laajemman valikoiman rahoitus- ja sijoitusvaihtoehtoja, Vainio arvioi. Hän pitää selvänä, että pääomamarkkinoiden kasvun luomien mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää pankeilta paitsi vankkaa asiantuntemusta, myös entistä suurempaa yksikkökokoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.