Vainio: Rahoitusalan fuusiot jatkuvat

Merita-Nordbankenin hallituksen puheenjohtaja Vesa Vainio pitää selvänä, että Euroopan rahoitusalalla tapahtuu jatkossakin fuusioita ja yrityskauppoja.

Vainion mukaan euroalueen mittakaavassa pankkitoiminta on selvästi vähemmän keskittynyttä kuin yksittäisissä rahaliiton jäsenmaissa.
-Toisaalta markkinoiden kasvu ja rahoituspalveluiden kysynnän rakennemuutos edellyttää pankeilta suurempaa kokoa, Vainio totesi keskiviikkona Talous '99 -tapahtumassa.

Yhteisvaluutta euron oloissa pankkien toiminnassa korostuu hänen mukaansa rahoituksen välityksen sijasta entistä enemmän osake- ja joukkolainaemissioiden järjestäminen. Myös omaisuudenhoitopalveluiden merkitys kasvaa. Vainio näkee suuret kasvun mahdollisuudet eurooppalaisilla osake- ja lainamarkkinoilla. Hän muistutti, että Yhdysvalloissa osakemarkkinat ovat euroalueeseen verrattuna kolminkertaiset, vaikka euroalue ja Yhdysvallat ovat kansantalouksina yhtä suuret.

-Yhteisen rahan käyttöönotto luo suuremmat ja syvemmät markkinat, jotka tarjoavat paremman likviditeetin sekä laajemman valikoiman rahoitus- ja sijoitusvaihtoehtoja, Vainio arvioi. Hän pitää selvänä, että pääomamarkkinoiden kasvun luomien mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää pankeilta paitsi vankkaa asiantuntemusta, myös entistä suurempaa yksikkökokoa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat