Mainos

Vainio ei usko Emun laskevan Meritan tulosta

Meritan pääjohtaja Vesa Vainion mukaan ei ole mitään syytä uskoa pankin tuloksen pienenevän, jos Suomi liittyy Euroopan talous- ja rahaliittoon. Helsingissä puhuneen Vainion mukaan pankkikonsernin näkymät vahvistuvat, vaikka euro leikkaakin osan tuotoista.

Emun kolmannen vaiheen myötä markka ei enää ole markkinoilla kaupankäynnin kohteena, joka puolestaan merkitsee tuottomenetyksiä sekä valuutta- että rahamarkkinakaupassa. Vainio ei kuitenkaan pitänyt muutosta kovin dramaattisena siihen nähden, mitä on jo tapahtunut.
-Valuutta- ja rahamarkkinakaupassa tuottojen menetykset näkyvät pankkien tuloksissa jo nyt. Markkinat uskovat euron toteutuvan ja hinnat käyttäytyvät sen mukaisesti, sanoi Vainio.

Vainio uskoo myös maantieteellisen sijainnin ja kielen jarruttavan ulkomaisten pankkien tuloa Suomeen. Hän arvioi muutosten perinteisessä talletuspankkitoiminnassa jäävän ainakin alkuvaiheessa vähäisiksi. Nopeimmin hän arvioi kilpailun kiristyvän euron myötä suuryritysten palveluissa ja arvopaperipalveluissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.