Vain suomalaisilla on varaa Leijonien peleihin?

Suomen kotiotteluista näyttäisi tulevan todellisia kotiotteluita. Toistaiseksi katsomoista on nimittäin saanut hakemalla hakea vastustavan joukkueen kannattajia.

Esimerkiksi sunnuntaina Suomen ja Slovakian välisessä kohtaamisessa pisti silmään se, että hallilla oli vain kourallinen slovakkifaneja. Vielä perjantain pelissä Slovakian faniporukka oli todella näkyvästi ja äänekkäästi edustettuna.

Suomi-Slovakia -pelin aikana faniteltasta tavoitetut kolme Michaelia - Cipak, Penzes sekä Parikrupa - löysivät yhden selkeän syyn siihen, miksi slovakkifaneja ei Suomen pelissä näkynyt.

– Ihan liian kalliit liput, Michael Cipak totesi.

– Kyllä se tuntuu jopa syrjinnältä.

Pojat totesivat, että heidän kohdallaan kipuraja matsilipun hinnassa menee 80 eurossa.

– Kun täytyy maksaa lentoliput, majoitus ja muu, niin se on maksimi, mitä voisi yhdestä ottelulipusta maksaa.

"Lähetä niille nyt jotain terveisiä"

Myös Sveitsin kannattaja Marc Zügelilla oli selvä näkemys siitä, miksi ulkomaalaisia faneja on Suomen peleissä niin vähän.

– Se johtuu pelkästään siitä, että lippujen hinnat ovat niin korkeat. Vielä viime ja toissa vuoden kisoissa hinnat olivat ihan kohtuulliset.

Zügel ystävineen on kuitenkin Suomen ja Sveitsin väliseen kohtaamiseen tulossa.

–Meillä on pakettiliput, jotka olemme saaneet virallisen faniklubin kautta. Ja siksi saimme lippumme hieman halvemmalla. Mutta olivat ne silti aivan järjettömän kalliit. Ja kun vielä olutkin on näin kallista, Zügel päivittelee.

–Tiedän, että näistä lipun hinnoista on puhuttu paljon täällä Suomessa. Mutta lähetä nyt jotain terveisiä meiltä ulkomaalaisiltakin faneilta, että asialle tehtäisiin jotain.

Suomi ja suomalaiset saivat silti Zügelilta pelkkää ylistystä.

– Ihmiset täällä ovat todella ystävällisiä. Sen takia tulen aivan varmasti takaisin myös ensi vuonna, jos Sveitsi täällä pelaa.

Myös Michael-kolmikko intoutui kehumaan muuta meininkiä MM-kisojen ympärillä.

– Tykkäämme Suomesta, erityisesti suomalaisista tytöistä sekä oluesta, pojat virnistelivät.

Lue myös:

    Uusimmat