Mainos

Vain puolet suomalaisista hyötyy koronlaskusta

Korot ovat laskeneet viime kesästä todella reippaasti. Esimerkiksi 12 kuukauden euribor on laskenut viime kesäisestä 5,5 prosentista 2,6 prosenttiin. Samalla ovat laskeneet sekä euriboreihin sidottujen asuntolainojen korot että talletuskorot.

MTV3:n netin kyselyssä 56,5 % vastanneista kertoo hyötyvänsä koronlaskusta.

Nimimerkki Omakotitalo nautti koronlaskusta: "Alle 3 prosentin asuntolainakorko on jo mannaa mutta kaikkien aikojen pohjat nähdään kesällä... ja niin paljon kuin peloteltiin vielä hetki sitten nousevilla koroilla asuntovelallisia. Voi, voi niitä raukkoja jotka menivät muuttamaan lainansa markkinakorosta kiinteäksi viime vuonna."

Suurin osa niistä vastaajista, jotka kertovat hyötyvänsä koronlaskusta, perustelee vastaustaan sillä, että lainanhoitokulujen pienentyessä jää enemmän rahaa muuhun.

Nimimerkki Otto kertoo viitekoron vaihdon onnistuneen helposti: "Ilmoitin pankille paljonko haluan maksaa vanhasta lainastani nyt korkoa. Pienen nikottelun jälkeen he suostuivat ja antoivat jopa minulle viitekoron vaihtamisen ilmaiseksi."

Myös nimimerkki Raha on kertoo viitekoron vaihdon onnistuneen edullisesti. "Vaihdoin 12 kk koron 1 kk korkoon joulukuussa. Laskenut tällä hetkellä jo 2,4. Tarkastus tehtiin pienellä painostuksella 4 kk etuajassa 50 €:lla."

Velattomat eivät koronlaskusta hyödy

43,5 % vastanneista on sitä mieltä, että he eivät hyödy koronlaskusta millään tavalla.

Suurin osa ei-vastanneista perustelee vastaustaan sillä, että heillä ei ole velkaa ollenkaan. Myös talletuskorkojen laskeminen huolestuttaa. Esimerkiksi nimimerkki Senior kertoo ei-vastauksen perusteluksi sen, että talletuksille saa nyt huonompaa korkoa.

Nimimerkki Ei Velallinen ihmettelee, että kun yli 40 suomalaisista on velattomia, niin miksi heitä pitää rankaista ja vaatii pankkisäästöille parempaa korkoa. Nimimerkki Toukopouko puolestaan toteaa, että kun on talletuksia enemmän kuin velkaa niin koronlaskusta ei ole hyötyä ja inflaatio nakertaa pääomaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.