Vain osa salakuljetetuista haitilaislapsista oli orpoja

Viranomaiset ovat kuulustelleet Haitissa amerikkalaisia lähetystyöntekijöitä, jotka olivat yrittäneet salakuljettaa lapsia maasta. Kuulusteluissa on selvinnyt, että vain osa salakuljetetuista haitilaislapsista oli orpoja.

Amerikkalaiset myönsivät kuulusteluissa, että heillä ei ollut virallista lupaa lasten viemiselle eikä passeja lapsille. He vain halusivat auttaa lapsia viemällä heidät Dominikaaniseen tasavaltaan, jonne heillä on rakenteilla orpokoti.

Kymmenen baptistikirkon lähetystyöntekijää yritti viikonvaihteessa viedä yli 30 lasta Haitista Dominikaaniseen tasavaltaan. He väittivät, että lapset olivat jääneet orvoiksi Haitin maanjäristyksessä. Lähetystyöntekijät pidätettiin, kun he olivat ylittämässä maiden rajaa.

Paikallisen poliisin mukaan osa lasten vanhemmista oli antanut lapsensa amerikkalaisten matkaan vapaaehtoisesti. Eräs viiden lapsen äiti kertoi poliisille, että välittäjänä toiminut haitilaispastori oli luvannut, että lapsilla olisi parempi elämä, jos he lähtisivät kirkon edustajien matkaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat