Mainos

Vain osa hakenut korvauksia Nokian vesikriisistä

Nokian vesikriisistä on tähän mennessä hakenut korvauksia noin 800 henkilöä. Nokian kaupungin käyttämä vakuutusyhtiö If odottaa määrän kasvavan huomattavastikin, sillä monet esimerkiksi lehdissä tai tv-jutuissa esiintyneet sairastuneet perheet eivät yhtiön mukaan ole hakeneet lainkaan korvauksia.

Korvattavia kuluja ovat sairastumisesta aiheutuneet kulut, kuten terveyskeskusmaksut, lääkärinpalkkiot ja lääkekulut. Sairastumisen lisäksi korvauksia voi saada myös pesussa pilalle menneistä vaatteista. Myös menetetty palkka kuuluu korvattaviin asioihin. Se maksetaan yleensä työnantajalle, joka puolestaan on maksanut palkkaa myös sairauden ajalta, selvittää vakuutustarkastaja Hilkka Roiha-Lindberg.

Summat suhteellisen pieniä

Korvauksia saa myös kivusta ja särystä eli virallisemmin tilapäisestä haitasta. Kipukorvaukset ovat kuitenkin melko pieniä vaikkapa yhdysvaltalaiseen käytäntöön verrattuna. Parin päivän potemisesta korvaus on pienimmillään 50 euroa ja sairaalaan jouduttaessakin tavallisesti 200 euroa. Korkein korvaus, 300 euroa, on maksettu kaksi kuukautta kestäneestä sairaudesta. Korvauskäytäntö perustuu liikennevahinkolautakunnan normistoon.

Korvaushakemuksiin Roiha-Lindberg neuvoo liittämään alkuperäiset lääkäri- ja apteekkikuitit. Tosin apteekkikuitin puutteessa reseptikin riittää, sillä hintatiedot käyvät ilmi siitäkin. Työterveydenhuollon antamat sairaustodistus on puolestaan hyvä keino todistaa sairastuminen.

Nokian ottama vakuutus kattaa vahingot miljoonaan euroon saakka. If:n mukaan summa ei ainakaan lähiaikoina ole tulossa täyteen. Ja jos tulisikin, se ei poista Nokian kaupungin korvausvastuuta. If vastaa ihmisiä koskevista vahingoista, kun taas esimerkiksi puhtaan veden hankintaan liittyvät kulut ja vahingot kuuluvat kaupungin vastuulle. Kaikki korvausvaateet voi kuitenkin osoittaa vakuutusyhtiölle, joka huolehtii sille kuulumattomien korvausasioiden lähettämisestä edelleen Nokian kaupungille.

If on keskittänyt toistaiseksi kuusi henkilöä käsittelemään Nokian vesikriisin asioita. Tällä hetkellä käsitellään viime viikolla tulleita hakemuksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.