Mainos

Vain murto-osa AIDS-lapsista saa lääkitystä

Maailmassa on 2,3 miljoonaa lasta, joilla on HI-virus. Heistä 660 000 tarvitsisi akuuttia lääkitystä, mutta mahdollisuus siihen on vain joka viidennellä.

Alle viidellä prosentilla AIDS:iin vakavasti sairastuneista lapsista on mahdollisuus saada lääkettä, joka pelastaisi heidän elämänsä, kerrotaan Maailman lastenjärjestön Unicefin konferenssista.

Konferenssi vetosi myös apuun lapsille, jotka ovat menettäneet vanhempansa AIDS:ille. Maailmassa on noin 14 miljoonaa AIDS-orpoa.

- AIDS pyyhkii pois kymmenessä vuodessa sen, mitä maailman yhteisö on yrittänyt tehdä viidessäkymmenessä vuodessa, eli vähentää lapsikuolleisuutta, sanoo Unicefin HIV/AIDS-yksikön vetäjä Peter McDermott.

Noin 2,3 miljoonalla alle 15-vuotiaalla lapsella maailmassa on HI-virus. Heistä 660 000 on välittömän lääkityksen tarpeessa. Mahdollisuus lääkitykseen on kuitenkin vain viidellä prosentilla.

Noin 90 prosenttia AIDS-lapsista on saanut tartunnan äidin verestä raskauden aikana tai äidinmaidosta imetyksessä. Tartunnoista osa olisi voitu ehkäistä, jos lääkitystä olisi ollut tarjolla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.