Vain MTV3.fissä: Bruce Springsteen paljastaa levynsä koskettavat taustat

Laulaja Bruce Springsteen kertoo uutuuslevynsä taustoista.

Laulaja Bruce Springsteen on työstänyt maaliskuussa ilmestyvää Wrecking Ball -albumiaan hartaasti. Mies aloitti We Take Care of Our Own -kappaleen työstämisen vuoden 2009 ja 2010 välimaissa. Hän on ammentanut levyn kantavan teeman yhdysvaltalaisesta yhteiskunnasta.

– Työni on ollut aina amerikkalaisen todellisuuden ja amerikkalaisen unelman välisen eron tuomitsemista, Springsteen sanoo.

Pitkän uran tehneellä laulajalla alkaa nopeasti levyn julkaisun jälkeen sen tiimoilta pitkä konserttikiertue sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa.

– Tunnen, että albumin suurin kysymys on: huolehdimmeko toisistamme, hän pohtii.

Springsteen käsittelee kappaleissaan esimerkkejä todellisuudesta. Menestynyt laulaja kertoo, että hänen kappaleissaan esiintyy erilaisia hahmotelmia. Näissä tapahtumatilanteissa voi hänen mukaansa kohdata erilaisia henkilöitä, jotka ovat altistuneet valloillaan olevien ideoiden ja arvojen epäonnistumisille. Erityisesti Yhdysvaltojen kokemat taloudelliset ja yhteiskunnalliset muutokset ovat kirvoittaneet laulajaa hänen sanoituksissaan.

– Jokainen kappale esittelee hieman erilaisen henkilöhahmon. Lopulta löysin keinon, jolla yhdistin tarinat yhteen. Ne eivät välttämättä vastaa kysymyksiin, joita olen esittänyt, vaan ne siirtävät tarinaa eteenpäin. Muutamaan vuoteen ei ole ollut vastuullisuutta, hän peräänkuuluttaa.

Springsteenin lauluissa kosketetaan yhteiskunnallisten teemojen lisäksi fundamentalistisia amerikkalaisia arvoja viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalta.

– Wrecking Ball -kappale oli kuin tietynlainen metafora näkyvälle kuvalle, jota rikotaan ja rakennetaan uudelleen, hän kuvailee.

Muusikko korostaakin, että levyllä on paljon folk- ja gospel-musiikkia. Kappaleista heijastuu historiallisia hetkiä, jotka ovat tapahtuneet aiemmin jo useaan otteeseen.

Lahjakas laulaja korostaa, että inspiraatio on miehelle monimuotoinen asia, joka tapahtuu yhtäkkiä ilman ennakkovaroitusta. Se on hänen mukaansa monen asian yhdistelyn tulos.

– Bang, se tulee ulos ja hyviä asioita tapahtuu, hän sanailee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat