Mainos

Vain mielikuvitus oli rajana – lapset pääsivät luomaan omaa taidettaan purettavaan asema-rakennukseen

Katutaide on valloittanut viime päivinä Pasilan purettavan asemarakennuksen.

Aseman julkisivua koristaa espanjalaisen katutaiteilijan Sabekin maalaama muraali sekä lukuisat pienemmät katutaideteokset. Muraali eli seinämaalaus on johonkin pysyvään rakenteeseen maalattu kuvitus.

Pasilan asemarakennuksen seinämaalaus on valtavan kokoinen mutta todella lyhytikäinen - aseman purkuun on enää muutama viikko. Katutaiteen luonteeseen kuuluukin sen väliaikaisuus ja ajankohtaisuus.

1:33

Harmaita rakennusseiniä koristi vielä tiistaihin asti pelkästään ammattitaiteilijoiden luomat värikkäät katutaideteokset. Maalauksien aiheet vaihtelevat taiteilijan näkemyksien mukaan. Asemahallista löytyikin paljon toisistaan poikkeavia töitä.

Tänään tiistaina taide kuitenkin tuotiin lähelle kuluttajia ja yleisölle annettiin mahdollisuus itsensä toteuttamiseen maalaamisen muodossa. Seinät olivat avoinna kaikille, jotka halusivat ottaa osaa katutaiteen luomiseen.

Paikalle saapuikin runsain joukoin innokkaita taiteen ystäviä. Asemalle saapuneista maalareista huomattava osa oli lapsia ja nuoria. Lasten kasvoilta paistoi ilo, kun he pääsivät toteuttamaan omaa mielikuvitustaan.

Aseman seiniin pystyi loihtimaan taidetta, vailla minkäänlaisia rajoja. Tämä loi rennon ja vapaan ilmapiirin, joka edesauttoi upeiden taideteosten syntymistä.

Kaupunkilaiset nauttivat taiteen tekemisestä ja heidän mielestään katutaidetapahtumat luovat raikkaan lisän Helsingin kaupunkikuvaan.

Kirjoittajat ovat MTV Uutisten lukioikäisiä kesätyöntekijöitä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.