Mainos

Vain kolme EU-parlamentaarikkoa voi odottaa uutta kautta

Nykyisille europarlamentaarikoille näyttää käyvän huonosti syksyn EU-vaaleissa. Ylen TV-uutisten teettämän tutkimuksen mukaan 16:sta parlamentaarikosta vain Heidi Hautala (vihr.) , Olli Rehn (kesk.) ja Paavo Väyrynen (kesk.) näyttäisivät tulevan valituksi uudelleen.

Eniten ääniä saisi Jörn Donner (sd.). Kokoomuksen Kirsi Piha häviäisi Donnerille vain hitusen. Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) ja Esko Seppänen (vas.) kuuluvat kärkinelikkoon. EU-parlamenttiin on tämän tutkimuksen valossa nousemassa kaksi entistä huippu-urheilijaa Petri Keskitalo ja Marjo Matikainen-Kallström.

SDP ja vihreät ovat saamassa yhden lisäpaikan. Paikan menettäjiä puolestaan ovat keskusta ja RKP. Kehnoimmin näyttää käyvän RKP:lle, Donnerhan imee puolueen ääniä SDP:hen.

Kolmannes vastaajista äänestäisi nyt eri puoluetta kuin edellisissä valtakunnallisissa vaaleissa. Sosiaalidemokraateista EU-parlamenttiin pääsisivät Jörn Donner, Pertti Paasio, Reino Paasilinna, Riitta Prusti ja Sinikka Hurskainen. Keskustasta valituiksi tulisivat Väyrysen ja Rehnin lisäksi Sirkka-Liisa Anttila ja Petri Keskitalo. Kokoomuksen ehdokkaat olisivat Piha, Raimo Ilaskivi, Matikainen-Kallström ja Jyrki Otila. Vihreitä edustaisivat Hautala ja Matti Wuori.

Taloustutkimuksen kesällä haastattelemista lähes 1 900 äänestysikäisestä noin 86 prosenttia nimesi ehdokkaansa tai ainakin puolueen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.