Mainos

Vain kolmasosa briteistä kannattaa eroa Euroopan unionista ilman sopimusta

Vain kolmasosa briteistä kannattaa eroa Euroopan unionista ilman sopimusta, selviää brittilehti Independentin teettämästä kyselystä.

Ainoastaan 34 prosenttia kyselyyn vastanneista haluaa viime kuussa nimitetyn pääministerin Boris Johnsonin rysäyttävän Britannian ulos EU:sta ilman sopimusta.

Tulos on lehden mukaan ristiriidassa Johnsonin aikaisempien lausuntojen kanssa. Hän on kertonut, että hänellä on valtuutus sopimuksettomaan eroon ja perustelee väitettään vuoden 2016 kansanäänestyksen tuloksilla.

Lehti kertoi lauantaina, että konservatiiviedustaja Guto Bebb tarttui kyselytuloksiin välittömästi.

– Mandaattia sopimuksettomalle erolle ei ole, eikä ole ikinä ollutkaan, Bebb kommentoi tuloksia.

– Johnson lupasi vuonna 2016 paremman sopimuksen kuin nykyinen EU:n kanssa tehty sopimus on. Miksei hän voi toteuttaa lupaustaan, hän jatkoi.

Vain 19 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo pääministerin mahdollisuuksiin neuvotella uusi sopimus.

Kyselytutkimuksen teki BMG Research. Kyselyyn vastasi 1 515 aikuista.

Työväenpuolueen johto haluaa syrjäyttää Johnsonin

Myös liberaalidemokraattisen puolueen johtaja Jo Swinson linjasi tuloksiin viitaten, että sopimukseton ero täytyy unohtaa.

Britanniassa yritetään nyt etsiä tukea työväenpuolueen johtajan Jeremy Corbynin johtamalle väliaikaiselle hallitukselle. Tarkoituksena olisi syrjäyttää Johnson ja estää Britannian ero unionista ilman sopimusta.

Hankkeeseen vastahakoisesti suhtautuneita liberaalidemokraatteja on kosiskeltu Guardian-lehden mukaan kiivaasti suunnitelman taakse.

Swinson kutsui aluksi Corbynin suunnitelmaa hölynpölyksi. Myöhemmin hän kuitenkin julkaisi Corbynille suunnatun kirjeen, jossa suostui keskustelemaan tämän kanssa lähipäivinä. Swinson ei sulkenut pois mahdollisuutta tukea Corbynia väliaikaisen hallituksen johtoon, jos sillä voidaan estää EU-ero ilman sopimusta.

– Minun mielestäni meidän täytyy keskittyä siihen, miten saisimme sopimuksettoman eron estettyä, koska kello tikittää koko ajan, Swinson kertoi Guardianin mukaan. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja