Mainos

Vain harva yritys rajoittaa netin käyttöä

Suomalaiset saavat käyttää työpaikoillaan internetiä ja sähköpostia melko vapaasti, osoittaa MTV:n uutisten tekemä kysely.

Vain harva suuryritys kieltää työntekijöiltään nettisurffailun tai henkilökohtaisten sähköpostien lähettämisen. Täysin vapaata käyttö ei kuitenkaan ole, ja monissa yhtiöissä onkin kuitenkin jonkinlaisia rajoituksia.

Pankkiasioiden hoitaminen, henkilökohtaisten sähköpostien lähettäminen tai vaikkapa nettiostosten tekeminen työaikana on arkipäivää monilla työpaikoilla. Sirpa Lahti on esimerkki työntekijästä, joka voi käyttää nettiä työaikanaan vapaasti.

- Internet on pääasiassa henkilön työväline. Oma käyttö on henkilön oman harkinnan varassa. Mitään sääntöjä, määräyksiä tai kieltoja ei ole, sanoo henkilöstöassistentti Sirpa Lahti Kemirasta.

MTV:n uutiset lähetti aiheesta kyselyn kaikille pörssiyhtiöille. Lähes kaikki 50 vastanneesta totesivat, ettei rajoituksia ole. Ja jos niitä on, ne liittyvät lähinnä siihen, etteivät työntekijät pääse surffailemaan esimerkiksi pornosivuilla työaikanaan.

- Meillä on tiettyjä sivuja, jotka olemme sulkeneet pois, kuten aikuisviihde tai uhkapelit, joista voidaan todeta, etteivät ne voi liittyä kenenkään työtehtäviin, sanoo Metson hallintojohtaja Eero Leivo.

Viruksia pelätään


Jos netin käyttö onkin melko vapaata, niin sitäkin enemmän on säännelty sähköpostien lähettämistä. Noin kymmenessä kyselyyn vastanneesta pörssiyrityksestä on virusten pelossa kielletty täysin ilmaisten selainpostien, kuten hotmailin ja luukku.comin käyttö.

- Meillä on oma sähköpostijärjestelmämme. Muiden sähköpostijärjestelmien käyttö on kielletty. Lisäksi varoitamme käyttäjiä ulkopuolelta tulevista epämääräisistä liitetiedostoista ja niiden avaamisesta, talousjohtaja Kimmo Virtanen Componentasta kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.