Mainos

"Vain diplomaatti pärjää Finnairin johdossa"

Finnairin johtoon tarvitaan nyt henkilö, joka osaa ennen kaikkea ottaa henkilöstön huomioon ja tehdä heidän kanssaan tuloksellista yhteistyötä, sanoo kauppaneuvos Soili Suonoja.

- Ainoa oikea tapa on tehdä asioita yhdessä henkilöstön kanssa. Henkilöstöryhmät ovat ns. asettuneet asemiinsa eivätkä ole valmiita antamaan pois saavutettuja etujaan.

Finnairin toimitusjohtajan paikka ei ole helppo pesti. Kaiken tämän jälkeen paikka on erittäin haasteellinen, Suonoja lisää.

- Osaamista täytyy olla, koska Finnair ei ole taloudellisesti menestystarina. Pitää olla hyvä johtaja ja pitää jaksaa tehdä lujasti töitä. Johtajan pitäisi saada henkilöstö huomaamaan, että maailma ympärillä on muuttunut. Hänen pitäisi kyetä keskustelemaan henkilöstöryhmien kanssa niin kauan, että asiat saadaan sovittua, Suonoja korostaa.

Toivon, että Finnairin hallitus tekee hyvää työtä ja löytää henkilön, joka on aidosti oman henkilöstön johtaja, sanoo Suonoja.

- Ilman ihmisiä ei tapahdu mitään, mikä useasti unohtuu "suurilta johtajilta". Pomon pitää tulla toimeen porukkansa kanssa!

Finnairin toimitusjohtaja Jukka Hienonen ilmoitti 7. päivä elokuuta eroavansa tehtävästään. Tuolloin Hienonen purki pettymystään ay-väkeen kovin sanoin. Omien sanojensa mukaan hän ei pystynyt neljän vuoden johtajapestinsä aikana karsimaan Finnairin kuluja riittävästi, koska ammattiliitot harasivat vastaan.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.