Mainos

Vaimonsa vasaralla surmannut eläkeläinen sai vankilatuomion

Vaimonsa raskaalla pajavasaralla surmannut eläkeläismies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa vankilaan. Hänelle lankesi syyntakeisena tehdystä taposta kahdeksan vuotta ja kaksi kuukautta vankeutta.

71-vuotias mies surmasi eläkkeellä olevan vaimonsa huhtikuussa Helsingin Lauttasaaressa ja soitti sen jälkeen hätäkeskukseen. Syytetty myönsi surmateon jo puhelimessa, eikä ole sitä sen jälkeen kiistänyt. Motiiviksi mies kertoi elämänhalunsa katoamisen ja yleisen toivottomuuden.

Kihlakunnansyyttäjä Antti Simola vaati miehelle yhdeksän vuoden vankilatuomiota. Alun perin tapausta tutkittiin murhana, mutta Simola päätyi syyttämään Raimo Uolevi Sundholmia taposta. Simolan mukaan teossa oli kyse spontaanista päähänpistosta, jonka Sundholm sai tupakoidessaan aamulla.

Heti kärsimään tuomiota

Syytetty löi nukkuvaa vaimoaan pajavasaralla kolmesti päähän. Kuolema seurasi välittömästi.

Pariskunta oli mennyt naimisiin vuonna 2002, mutta he olivat olleet jo pitkään yhdessä ennen sitä. Vaimo oli 69-vuotias entinen pankkivirkailija.

- Tässäkin tapauksessa, jos nämä ihmiset olisivat olleet aktiivisempia ja hakeneet yhteiskunnalta apua, niin uskon, että jokin vanhustenhoitolaitos olisi heidät ottanut, Simola huokaisee.

Pariskunta oli suunnitellut ennen traagisia tapahtumia palvelutaloon muuttamista.

Syytetty pyysi oikeudessa, että hänen korkea ikänsä luettaisiin rangaistusta lieventäväksi seikaksi. Oikeus kuitenkin katsoi, että reilu kahdeksan vuotta olisi kohtuullinen rangaistus teosta.

Oikeus määräsi Sundholmin heti vankilaan kärsimään tuomiotaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.