Mainos

Vaimo maksoi raiskausyrityksestä epäillyn Strauss-Kahnin miljoonatakuut

Valuuttarahasto IMF:n entisen johtajan Dominique Strauss-Kahnin vaimo Anne Sinclair maksaa miehensä vapautumisesta miljoonatakuut. Käteistä menee miljoona dollaria, mutta takuisiin on varattu kaikkiaan kuusi miljoonaa dollaria.

Rahaa menee myös vartiointiin, koska IMF:n ex-johtajan on maksettava itse valvonnastaan kotiarestissa. Aseistettu vartija ja valvontalaitteet maksavat kuukaudessa ainakin 200 000 dollaria eli runsaat 140 000 euroa.

Puolustuksen asianajajan mukaan Strauss-Kahnin pankkitilillä on rahaa vain "alhainen seitsennumeroinen luku".

Ranskassa tv-toimittajana tunnettu Sinclair, 62, omistaa pariskunnan kartanon Washingtonissa. Heillä on kaksi asuntoa myös Pariisin kalleimmilla paikoilla ja palatsimainen huvila Marokossa.

Sinclair omistaa lisäksi tiettävästi satojen miljoonien eurojen arvoisia taideteoksia. Hän on perinyt teoksia isoisältään, joka oli aikanaan maailman menestyneimpiä taidekauppiaita.

Vaimoa pidetään keskeisenä taustavaikuttajana Strauss-Kahnin presidenttikampanjan valmisteluissa. Nyt oikeudenkäyntiin uppoavia varoja olisi tarvittu presidentti Nicolas Sarkozyn haastamisessa.

Sinclair vakuuttaa miehensä syyttömyyttä

Sinclair on tukenut miestään näyttävästi ja vakuuttanut luottamustaan tämän syyttömyyteen. Myös Strauss-Kahn antoi harvinaisen henkilökohtaisen lausunnon Rikers Islandin vankilasta kuluneella viikolla.

– Ajattelen nyt vain vaimoani, jota rakastan enemmän kuin ketään muuta, lapsiani ja ystäviäni, hän kirjoitti kirjeessään, jossa ilmoitti eroavansa IMF:n pääjohtajan paikalta.

Manhattanilta Sinclair on vuokrannut asunnon, jonne Strauss-Kahnin arvellaan linnoittautuvan odottamaan oikeudenkäyntiä. He saattavat asettua myös jonnekin muualle, koska toimittajat ja kuvaajat päivystävät talon luona Upper East Siden alueella.

Strauss-Kahnia valvotaan kotiarestin aikana myös videokameroilla ja nilkkaan asennetulla pannalla. Hänen piti luovuttaa New Yorkin poliisille passinsa ja muut matkustusasiakirjat.

Takuiden ehdot ovat poikkeuksellisen tiukat, koska syyttäjän mukaan Strauss-Kahn pakenisi muuten ulkomaille eikä häntä luovutettaisi takaisin Yhdysvaltoihin Ranskasta.

Dominique Strauss-Kahn pidätettiin viikonloppuna New Yorkissa. Häntä epäillään muun muassa hotellisiivoojan raiskauksen yrityksestä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja vapaudenriistosta.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.