Mainos

Vaikea jäätilanne työllistää jäänmurtajat

Venäjä on epävirallisesti pyytänyt Suomelta jäänmurtaja-apua Pietarin sataman talviliikenteen hoitamiseen. Merenkulkulaitoksen mukaan murtajien lainaaminen on mahdotonta.

Hyytävässä tuulessa lähti tänään merelle jo seitsemäs murtaja, Apu. Vaikea jäätilanne koettelee nyt laajalti Suomenlahtea.

Aivan erityisiä vaikeuksia on Pietarissa, jossa paikallinen murtajakalusto ei riitä alkuunkaan laivojen avustamiseen. Pietarissa on kuukaudessa jopa tuhat aluskäyntiä:

- Tämä tarkottaa sitä, että Pietari vaatii mittavaa jäänmurtaja-avustustoimintaa. Meidän tietojemme mukaan siellä on vain kolme avojäämurtajaa, jotka hoitelevat liikennettä. Siellä on useita kymmeniä laivoja jäissä odottamassa apua. Viivästykset voi olla useita päiviä, jopa useita viikkoja, Merenkulkulaitoksen osastopäällikkö, merenkulkuneuvos Markku Mylly sanoo.

Tilanneta ei helpota lainkaan se, että kaksi murtajaa joutuu koko ajan auttamaan liikennettä Primorskin uuteen öljysatamaan.

- Primorsk on ongelma venäläisille, koska suuret laivat vaativat kahden murtajan avun, kun jäitä on näin paljon, Mylly kertoo.

Venäjä onkin epävirallisesti pyytänyt Suomelta jäänmurtaja-apua Pietarin sataman talviliikenteen hoitamiseen.
Apua ei Suomestakaan ole toivossa, koska täällä koko kapasiteetti alkaa olla käytössä:

- Kun talvi on jo nyt näin kova, meidän murtajillamme riittää töitä oman liikenteen turvaamisessa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.