Mainos

Vaihtotaseen ylijäämä kasvoi marraskuussa

Vaihtotaseen ylijäämä nousi marraskuussa 1,31 miljardiin euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1,02 miljardia euroa. Kahdentoista kuukauden vaihtotaseen ylijäämä nousi Suomen Pankin tänään julkistamien tietojen mukaan 9,54 miljardiin euroon.

Tammi-marraskuussa vaihtotaseen ylijäämä jäi hieman pienemmäksi kuin vuotta aiemmin.Ylijäämä oli maksutasetilaston mukaan 8,49 miljardia euroa, kun se vastaavan aikaan edellisvuonna oli 8,68 miljardia euroa. Maksutaseen mukainen kauppataseen ylijäämä oli marraskuussa 1,45 miljardia euroa, Palvelutaseen alijäämä oli 0,25 miljardia euroa.Tuotannontekijäkorvausten tase oli tasapainossa. Tulonsiirtojen taseen ylijäämä oli 0,14 miljardia euroa.

Pääomanliikkeiden osalta vienti oli marraskuussa 0,55 miljardia euroa tuontia suurempi. Suorina sijoituksina pääomaa vietiin nettomääräisesti 4,14 miljardia euroa. Arvopaperisijoituksina pääomaa tuotiin nettomääräisesti 1,92 miljardia euroa. Muina sijoituksina pääomaa tuotiin nettomääräisesti 1,65 miljardia euroa.

Suomen ulkomainen nettovelka oli marraskuun lopussa 101 miljardia euroa, kun se kuukautta aiemmin oli 86,9 miljardia euroa. Ilman oman pääoman eriä ulkomainen nettovelka laski marraskuussa 12,4 miljardista eurosta 11 miljardiin euroon.

Suomalaisia osakkeita myytiin marraskuussa ulkomaille nettomääräisesti 1712 miljoonan euron arvosta. Osakkeiden myynnit ulos olivat maksutasetilaston tietojen mukaan 7420 miljoonaa euroa. Takaisin Suomeen osakkeita ostettiin 5708 miljoonalla eurolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.