Mainos

Vaihtotaseen ylijäämä kasvaa kiivaasti

Vaihtotaseen ylijäämä oli marraskuussa 4,2 miljardia markkaa. Vuositasolla ylijäämä kohosi Suomen Pankin tänään julkistamien tietojen mukaan 32,0 miljardiin markkaan. Vuoden yhdentoista ensimmäisen kuukauden vaihtotaseen ylijäämä oli 29,7 miljardia markkaa eli 10 miljardia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Suomen ulkomainen nettovelka supistui marraskuussa 6,2 miljardilla markalla 284,1 miljardiin markkaan. Valtion osuus velasta oli 188,2 miljardia markkaa. Lasku johtui pääasiassa valuuttamääräisten lainojen kuoletuksista.

Ilman ulkomailla olevia osakkeita ja muita oman pääoman ehtoisia eriä ulkomainen nettovelka oli marraskuun lopussa 152,9 miljardia markkaa. Näin laskettu nettovelka väheni edellisestä kuukaudesta 0,7 miljardia markkaa ja kahdentoista kuukauden aikana 24,7 miljardia markkaa.

Kauppataseen ylijäämä oli marraskuussa 5,3 miljardia markkaa ja tammi-marraskuussa 48,3 miljardia markkaa. Palvelutaseen ylijäämä oli marraskuussa 0,3 miljardia markkaa ja yhdentoista ensimmäisen kuukauden aikana 2,7 miljardia markkaa.

Pääomankorvausten ja tulonsiirtojen alijäämä oli tammi-marraskuussa 21,2 miljardia markkaa. Pääomankorvausten taseen alijäämä oli vuoden alusta 15,8 miljardia markkaa ja tulonsiirtojen taseen alijäämä 5,5 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.