Mainos

Vaihtotaseen ylijäämä 3,6 miljardia heinäkuussa

Vaihtotaseen ylijäämä oli heinäkuussa 3,6 miljardia markkaa, kun ylijäämä kesäkuussa oli 5,0 miljardia markkaa. Tammi-heinäkuussa vaihtotaseen ylijäämä on tänään julkistetun maksutasetilaston mukaan 17,3 miljardia markkaa.

Vastaavaan aikaan vuosi sitten vaihtotaseen ylijäämä oli 21,1 miljardia markkaa. Vuositasolla vaihtotaseen ylijäämä laski 36,3 miljardiin markkaan, kun se kesäkuussa oli 37,8 miljardia markkaa. Kauppataseen ylijäämä oli heinäkuussa vuositasolla 59,7 miljardia markkaa.

Koko viime vuonna vaihtotaseen ylijäämä oli 40,1 miljardia markkaa ja kauppataseen ylijäämä 66,7 miljardia markkaa. Heinäkuussa kauppataseen ylijäämä oli 4,9 miljardia markkaa. Palvelukaupan tase puolestaan oli 0,2 miljardia markkaa alijäämäinen. Vaihtotaseen muiden erien alijäämä oli heinäkuussa 17,7 miljardia markkaa.

Vaihtotaseen ylijäämä euroalueen ulkopuolisten maiden kanssa oli heinäkuussa 3,3 miljardia markkaa. Tavarakaupan ylijäämä oli 3,6 miljardia markkaa ja palvelukauppa oli tasapainossa.

Vuositasolla vaihtotaseen ylijäämä euroalueen ulkopuolisten maiden kanssa nousi 25,0 miljardiin markkaan, kun se koko viime vuonna oli 19,9 miljardia markkaa. Suomen pääomanliikkeet olivat heinäkuussa 2,0 miljardia markkaa tuontivoittoiset.
Suorat sijoitukset ulkomaille olivat 6,1 miljardia markkaa ja ulkomailta Suomeen 1,1 miljardia markkaa. Arvopaperisijoituksina pääomaa tuotiin ulkomailta nettomääräisesti 4,6 miljardia markkaa. Muut sijoitukset olivat nettomääräisesti 1,4 miljardia markkaa tuontivoittoiset.

Suomen ulkomainen nettovarallisuus osoitti heinäkuun lopussa 636 miljardin markan velkaenemmyyttä. Ilman oman pääoman eriä ulkomainen nettovelka oli heinäkuussa 140 miljardia markkaa eli sama kuin kesäkuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.