Mainos

Vaihtotaseen ylijäämä 18,6 miljardia tammi-elokuussa

Vaihtotaseen ylijäämä oli elokuussa 3,1 miljardia markkaa, kun ylijäämää heinäkuussa kertyi 4,2 miljardia markkaa. Vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden vaihtotaseen ylijäämä kasvoi puolta suuremmaksi kuin vuotta aiemmin ja oli 18,6 miljardia markkaa. Vastaavaan aikaan viime vuonna ylijäämä oli 12,3 miljardia markkaa.

Kahdentoista kuukauden juokseva vaihtotaseen ylijäämä nousi maanantaina julkistetun Suomen Pankin maksutasekatsauksen mukaan elokuussa 28,3 miljardiin markkaan, kun se heinäkuussa oli 27,9 miljardia markkaa. Koko viime vuonna vaihtotaseen ylijäämä oli 19,2 miljardia markkaa.

Suomen ulkomainen nettovelka väheni heinäkuun lopusta 17,5 miljardia markkaa ja oli elokuun lopussa 289,5 miljardia markkaa. Vähennys johtui pääomanviennistä ja suomalaisten osakkeiden hintojen laskusta. Ilman osakkeita ja muita oman pääoman ehtoisia eriä nettovelka oli 158,4 miljardia markkaa eli lähes samalla tasolla kuin heinäkuussa.

Pääoman nettovienti oli elokuussa kaikkiaan 1,7 miljardia markkaa. Valtion ulkomaiset velat vähentyivät nettomääräisesti 2,2 miljardia markkaa. Pääomaa veivät myös yritykset ja muut rahoituslaitokset. Pankit sen sijaan toivat pääomaa nettomääräisesti 2,6 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.