Vaihtoehtobudjetit puhuttivat Pöllöraadissa: ”Maailman tylsimmälle bingoruudukolle” paljon kiitosta

10:14
Pöllöraadissa keskusteltiin vaihtoehtobudjettien merkityksestä

Tällä viikolla eduskunnassa keskusteltiin opposition vaihtoehtobudjeteista. MTV:n Uutisaamun Pöllöraadissa pohdittiin vaihtoehtobudjettien merkitystä politiikalle.

Keskustelijoiden mukaan kyseessä on hieno demokraattinen parlamentarismin periaate, joka kannustaa tekemään parempaa politiikkaa.

– Saahan siinä maistaa sitä omaa lääkettään, kun neljä vuotta huutaa, että velkaannutte, väärät verot ja väärät päätökset. Tavallaan sitten joutuu itse laskemaan, että miten päätökset vaikuttavat. Kyllä vaikutti siltä, että valtiovarainministeri käytti täysimääräisesti oman oikeutensa läiskimällä aika kovasti perussuomalaisten ja kokoomuksen vaihtoehtobudjettia, kommentoi MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

– On oikein, että hallituksesta suhtaudutaan vakavasti opposition tekemiin vaihtoehtobudjetteihin ja niihin on panostettu, kommentoi politiikan toimittaja Jari Korkki.

Korkki huomauttaa, että hallituksella on takanaan valtiovarainministeriön suuri koneisto, kun se tekee ”oikeaa” budjettia. Oppositiolla on tukenaan lähinnä eduskunnan tietopalvelu omiin varjobudjetteihinsa.

Korkki toteaa, että varjobudjettikeskustelu muistuttaa siitä, että ”politiikka voi olla järkevääkin”.

Journalistin päätoimittaja Maria Petterson luonnehtii vaihtoehtobudjetteja ”maailman tylsimmäksi bingoruudukoksi”.

– Sieltä pystyi raksimaan, että perussuomalaiset haluaa leikata kehitysyhteistyövaroista ja haluaa vähemmän bensaveroja. Sitten kokoomus haluaa taas leikata kaikkein köyhimmiltä sieltä, bingo.

Myös Petterson luonnehtii varjobudjettikeskustelua kuitenkin hyväksi:

– Siellä oli järkevää keskustelua ja lisäksi siellä myös kiitettiin, mikä oli hirveän virkistävää. Milloin olette viimeksi kuulleet, kun eduskunnassa kiitetään kilpailijaa, Petterson toteaa.

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja