Mainos

Vaihtoautovarastojen arvo paisunut

Vaihtoautovarastojen ohella kauppiaita huolettavat liian korkeat hyvityshinnat vaihtoautoista.

Vaihtoautovarastojen arvo on Autoalan keskusliiton AKL:n mukaan noussut suuremmaksi kuin kertaakaan sitten mittauksen aloittamisen vuonna 1997. AKL:n toimitusjohtajan Pentti Rantalan mukaan ennen kaikkea vanhemmat autot ovat jääneet seisomaan autokauppiaiden varastoihin.

AKL:n autokauppiaspäivillä julkistetun alan suhdannebarometrin mukaan liian suuret vaihtoautovarastot ovat yksi suurimmista uhista autoalan kannattavuudelle. Ala arvioikin vaihtoautojen hintojen laskevan tänä vuonna 5-10 prosenttia.

Vaihtoautovarastojen ohella kauppiaita huolettavat liian korkeat hyvityshinnat vaihtoautoista. Sen sijaan käytettynä maahan tuotuja autoja ala ei enää pelkää, sillä niiden määrä on laskenut jo kahdeksan kuukautta peräkkäin.

Vaihtoautovarastojen arvo merkkiliikkeissä oli tammikuussa 4 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten ja merkittävästi korkeampi kuin kaksi vuotta sitten, Rantala kertoi. Yli 5 prosenttia ajokeista on seisonut varastossa yli puoli vuotta ja yli 15 prosenttia 3-6 kuukautta.

-Tämä ei ole hyväksyttävä tilanne. Uskon, että jokaisella tavaralla on ostaja, mikäli hinta on paikallaan, Rantala sanoi ja korosti vaihtoautovarastojen hallinnan merkitystä autoliikkeen kannattavuudelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.