Mainos

Vaihtelevat kelit vyöryvät Suomeen

Pakkaset ovat kiusanneet suomalaisia poikkeuksellisen ankarasti tänä talvena. Ainakin Etelä-Suomessa sää on hetkeksi lauhtunut, mutta pakkaset eivät ole ohi.

MTV3:n meteorologi Mette Mannonen ennustaa vaihtelevia kelejä koko maahan lähipäiviksi.

- Lauantaina pohjoisessa tulee lunta, etelässä on poutaisempaa. Kyllä nyt väliaikaisesti lauhtuu, mutta ei lumi vielä kokonaan sula pois. Ensi viikon aikana sää kylmenee uudestaan, ja silloin luultavasti tulee koko maahan lisää lunta, Mannonen kertoo

- Viikonlopun aikana sateita kulkee Suomen yli koilliseen päin ja etelästä päin pääsee meille virtaamaan lämpimämpää ilmaa. Nyt viikonloppuna sade voi tulla etelässä kaikkina olomuotoina.

Autoilija, varo

Perjantaina lounaasta levinneet lumi- ja tihkusateet siirtyvät pohjoiseen päin. Ajokelit muuttuvat huonoksi koko maassa.

- Lauantaina aamulla lunta eniten sataa pohjoisessa ja myös Pohjanmaalla sataa. Etelässä on eniten pilvipoutaa, mutta vähän voi lunta tai jäätävää tihkua tulla. Aamulla on pääosin pikkupakkasta, mutta Pohjois-Lapissa paikoin yli parikymmentä astetta.

Etelässä lauantain lämpötila on nollan paikkeilla, samaten sateiden riepottelemassa läntisessä Suomessa. Pohjoisessa sataa rutkasti lunta.

Sunnuntain aikana maan ylle levittäytyy uusia sateita.

- Sunnuntaina sataa monin paikoin lunta tai räntää. Ja ihan Oulun korkeudelle lämpötila on nollan vaiheilla.

Alkuviikoksi Mannonen povaa lauhaa säätä, mutta sää alkaa kylmetä uudestaan pohjoisesta alkaen.

- Ja lisää on luvassa myös räntää ja lunta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.