Mainos

Vahva euro ei huoleta vielä EU:ta

Komission selvityksen mukaan Eurooppa on jopa kasvattanut ulkomaankaupan markkinaosuuksiaan, vaikka valuutan arvo on selvästi noussut.

EU-maat suhtautuvat yhä varsin rauhallisesti yhteisvaluutta euron vahvaan kurssiin. Jäsenmaat eivät pidä historiallisen kovaa kurssia vielä erityisenä uhkana taloudelle.

Euron arvo oli esillä valtiovarainministerien kokouksessa Luxemburgissa.

Saksan valtiovarainministeri Peer Steinbrück toisti jälleen pitävänsä vahvaa euroa heikkoa parempana.

Jyrki Katainen huomautti, että komission selvityksen mukaan Eurooppa on jopa kasvattanut ulkomaankaupan markkinaosuuksiaan, vaikka valuutan arvo on selvästi noussut.

-Mitään paniikkia ei ole, Katainen arvioi.

Ministerit näkivät myös merkkejä rahamarkkinoiden rauhoittumisesta kansainvälisen asuntoluottokriisin jälkeen. Ruotsin valtiovarainministerin Anders Borgin mielestä tilanne näyttäisi jo olevan vakautumassa.

EU-maista Ranska on kantanut eniten huolta euron vahvistumisesta ja vaatinut jopa Euroopan keskuspankille EKP:lle poliittista ohjausta. Tukea Ranska on saanut lähinnä Italialta.

EU-ministerit kaipaavat kuitenkin pidemmällä aikavälillä tasapainoa maailman valuuttamarkkinoille. Erityisesti Kiinan valuutan yuanin alhaista kurssia pidetään ongelmana.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja