Mainos

Vähittäiskaupan myynti kasvoi 6,5 %

Vähittäiskaupan myynti kasvoi 6,5 prosenttia viime vuodesta. Tukkukauppa puolestaan oli 1,8 prosenttia viimevuotista suurempi. Tilastokeskuksen mukaan autokaupan myyntimäärä oli viime helmikuussa 11,6 prosenttia suurempi kuin vuoden 1999 helmikuussa.

Kaupan kasvu

Tukkukaupassa yleistukkukaupan myyntimäärä oli viime helmikuussa 5,4 prosenttia suurempi kuin helmikuussa 1999. Yleistukkukauppa on tavaravalikoimaltaan laajaa tukkukauppaa. Valikoimaan kuuluvat muun muassa elintarvikkeet, rautakauppatavarat ja tekstiilit.

Vähittäiskaupassa tavaratalokauppa kasvoi 6,8 prosenttia ja päivittäistavarakauppa 3,6 prosenttia. Tukkukaupan palkkasumma oli viime marras-tammikuussa 7 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona edellisessä vuodenvaihteessa.

Vähittäiskaupan vastaava kasvu oli 6 prosenttia sekä viime että toissa vuodenvaihteessa. Myös autokaupassa palkkasumman kasvu oli 6 prosenttia. Tietokonelaitteistojen sekä tietoliikennevälineiden ja toimistokoneiden vähittäiskaupassa kasvuprosentti oli pienentynyt 15 prosenttiin, kun vastaava muutos oli toissa marras-tammikuussa 30 prosenttia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.