Mainos

Vahingon suuruutta ei ole vielä laskettu - Amorella liikenteeseen perjantaina

Viking Linessa ei ole vielä ehditty laskea Amorellan karilleajon laskua. Toimitusjohtaja Mikael Backman vahvisti MTV Uutisille, että totaalinen sähkökatkos johtui konehuoneessa tehdyistä huoltotöistä.

– Konehuoneessa korjattiin toista apumoottorin polttoainesysteemiä ja kun se kytkettiin päälle, se ei toiminut niin kuin piti, ja aiheutti totaalisen sähkökatkoksen eli black outin, Backman kertoo.

Viking Linen tekninen johtaja Tony Öhman tarkentaa katkoksen aiheutuneen siitä, että laivalle sähköä jauhavat apumoottorit jäivät ilman polttoainetta. Sähköjen katkeaminen aiheuttaa päämoottoreiden sammumisen. Senkin jälkeen laivaa voi vielä ohjata peräsimellä, mutta Backmanin mukaan lauantain tapauksessa aluksen vauhti oli liian alhainen., kaksi solmua.

- Vauhti oli niin hidas, että se loppui ennen kuin päästiin tuolta saarten välistä pois. Ja kun ei ole vauhtia, se on yksi ja sama, mitä peräsimellä tekee. Veden virtauksen ja tuulen vuoksi ajelehdittiin sitten karille, Backman kuvailee.

Öhmanin mukaan koneet saatiin käyntiin kolmessa minuutissa, mutta silloin oli liian myöhäistä ja oltiin jo karilla. Kapteeni ehti laskea ankkurin, jolla hidastettiin törmäyksen voimaa.

Backmanin mukaan haverin taloudellisia vahinkoja ei ole vielä ehditty laskea.

– En ole ehtinyt miettimään, nyt täytyy saada kaikki matkustajat turvallisesti kotiin niin nopeasti kuin mahdollista. Kustannuksia tulee esimerkiksi myymättömistä lipuista, Amorellan korjaamisesta ja nyt tästä matkustajien siirtämisestä muilla laivoilla.

Karille ajaneen Amorella-aluksen kaikki matkustajat saavat korvaavan matkan. Matkustajat, jotka varasivat oma-aloitteisesti paluumatkansa Maarianhaminasta toiselta laivayhtiöltä, voivat lisäksi anoa korvausta paluulipusta Viking Linelta.  

Amorella on jo matkalla Raumalle telakalle. Sen olisi tarkoitus palata liikenteeseen jo ensi perjantaina aamulla Turussa.

Matkansa alkuviikoksi varanneille Viking Line tarjoaa esimerkiksi matkan siirtämistä toiseen ajankohtaan.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja