Vähennyksiä voi tulla lisää Finnairissa

– Tämä on seurausta niistä strategisista päätöksistä mitä yhtiössä on tehty. Finnair on jo aikaisemmin ilmoittanut keskittyvänsä Aasian markkinoille ja tehostavansa toimintoja, sanoo ammattiliitto Pro:n sopimusalavastaava Sirpa Lappi.

Ammattiliitto Pro ei ole vielä päättänyt, miten se reagoi Finnairin yt-neuvotteluihin ja vähennyksiin.

– Me harkitsemme asiaa nyt, koska tieto vähennystarpeesta on juuri tullut. Kyllä se huolestuttaa, kun yhtiössä on valtio enemmistö-omistajanakin. Miten valtio ottaa kantaa Finnairin aika isoihinkin ratkaisuihin? ihmetettelee Lappi.

Yt-neuvottelut ovat osa Finnairin aiemmin julkaistua tavoitetta alentaa vuosittaisia kulujaan 140 miljoonalla eurolla vuoteen 2014 mennessä.

– Vähennyksiä voi olla odotettavissa lisääkin. Siellä on jo nyt tehty säästöjä. Muun muassa matkalaukkuhuollon hoitamisesta on neuvottelut käynnissä ja cateringiin haetaan yhteistyökumppania. Tekniikassa on ollut isot yt-neuvottelut viime keväänä. Kovassa murroksessa yhtiö on ja kilpailutilanne alalla on kova, kertoo Lappi

– Toimijoita on paljon ja se on yksi syy säästöihin. Kilpailu on lentoalalla jopa epätervettä.

Henkilökunta on luonnollisesti huolestunut tilanteesta.

– Kyllä siellä pelätään työpaikkojen puolesta ja ollaan huolestuneita siitä, katoaako Suomesta osaamista.

Yt-neuvotteluissa vähennystarpeeksi ilmoitetuista 155 henkilöstä ammattiliitto Pro:hon kuuluu noin puolet.

– Osa on sitten ylempiä toimihenkilöitä ja jopa johtoakin. Toimihenkilöitä on sitten se toinen puoli, arvioi Sirpa Lappi.

Lue myös:

    Uusimmat