Mainos

Vähemmistövaltuutettu: Huoltoaseman kansallispukukielto ei ainoa lajiaan

Vähemmistövaltuutetun toimistopäällikkö Rainer Hiltusen mukaan tiettyihin ryhmiin kohdistuva syrjintä on yleistä palvelualalla.

Hiltunen on tyytyväinen, että huoltoasema poisti ikkunastaan lapun, jossa kansallispukuisia kiellettiin tulemaan sisälle ryhmässä. Hän kertoo kuitenkin kuulevansa vastaavista tapauksista jatkuvasti.

– Ryhmä opettajia menee ravintolaan ja porukassa on mukana yksi romani. Ravintolan henkilökunta ilmoittaa ettei häntä päästetä sisään, kertoo Hiltunen.

Sosiaalisessa mediassa on noussut viime päivinä kohu harjavaltalaisen Neste-huoltoaseman lapusta, jossa kansallispukuisille ilmoitettiin, että he saavat tulla sisälle vain yksitellen. Kieltoa perusteltiin lukuisilla myymälävarkauksilla.

Hiltusen mukaan laki asiasta on yksiselitteinen.

– Palveluja ei saa evätä keneltäkään rodun, kansallisen tai etnisen alkuperän, ihonvärin tai muuhun näihin rinnastettavan seikan perusteella, sanoo Hiltunen.

Palvelualan syrjintää on pyritty karsimaan, mutta tulokset eivät tyydytä vähemmistövaltuutetun toimistopäällikköä.

– Majoitus- ja ravitsemusalan järjestö julkaisi muutama vuosi sitten Yhdenvertaisuus asiakaspalvelussa -oppaan. Ei ollut opas tavoittanut huoltoasemayrittäjää, kommentoi Hiltunen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.