Mainos

Vähälumiset talvet kiusaavat suksikauppaa

Etelä-Suomen vähä-lumiset talvet ovat vähentäneet suksikauppaa.

Uusia talviurheiluvälineitä ei haluta enää ostaa, koska etelän talvikausi jää niin lyhyeksi. Kuluttajat suosivat uusien suksien sijaan käytettyjä urheiluvälineitä.

- Pahin tilanne on perusrinnesuksessa, elikkä mitä käytetään sitten kovilla rinteillä ja Etelä-Suomen hoidetuilla rinteillä. Rinnesuksipuolella, siellä sitä laskua on ollut useita kymmeniäkin prosentteja, sanoo Delta Sportin toimitusjohtaja Ismo Hulmi.

Laskettelukeskuksilla menee sen sijaan hyvin. Kun etelässä ei ole lunta, perheet hakevat talvitunnelmaa Lapin rinteiltä.

Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Tollet ei usko finanssikriisin vielä vaikuttavan laskettelukeskuksiin.

- Perheet hyvin harvoin tinkivät yhteisestä vapaa-ajasta ja omasta lomastaan. Vaikka raha on tiukassa, niin sen pitää olla tosi tiukassa, jos otetaan se perheen viimeinenkin lohtu pois, Tollet perustelee.

Vaikka uudet sukset eivät mene kaupaksi, käytettyjen talviurheiluvälineiden myynti käy puolestaan kuumana. Helsingissä järjestettävillä SkiExpo-messuilla käytetyn tavaran Kamapörssi oli yksi tapahtuman vetonauloista.

- Täältä löytää perheen pienimmille sopivat kamppeet, vanhemmille sopivat kamppeet...että saadaan harrastuksen hintataso vähän edullisemmaksi, sanoi Kamapörssin toiminnanjohtaja Kirsti Raninen messuilla.

Ensimmäiset hiihtokeskukset avaavat kautensa tänä viikonloppuna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.