Mainos

Vähähiilihydraattisen ruoan suosio näkyy myös henkilöstöruokaloissa

Suomalaisten innostus noudattaa vähähiilihydraattista ruokavaliota on jatkuvasti kasvussa, kertoo Iltalehti. Suurissa henkilöstöruokaloissakin on huomattu, että esimerkiksi perunoiden ja riisin menekki on laskenut viime vuosina. Salaatin ja lämpimien kasvisten määrä lautasella taas on lisääntynyt.

Henkilöstöruokalat eivät silti pidä vähähiilihydraattista ateriointia erityisruokavaliona, eikä "karppaajia" varten ole kehitelty erityistä konseptia.

- Tarjontamme on sellaista, että ihmiset voivat itse koota oman annoksensa ja siten säädellä itse hiilihydraattien määrää. Ruokien hiilihydraattipitoisuudet ovat myös selkeästi esillä, selvittää Palmian kehityspäällikkö Eeva Saarinen.

Samoilla linjoilla on myös Katri Antell oy:n aluepäällikkö Päivi Pitkänen. Hän on silti huomannut eri tuotteiden menekin muutokset.

- Asiakkaat suosivat ehkä useammin lämpimiä kasviksia lisukkeena perunan tai riisin sijaan. Lämmin lisuke saattaa myös usein jäädä kokonaan ottamatta. Omalla alueellani Keski-Suomessa leipää kuluu kuitenkin samalla lailla kuin ennenkin, Pitkänen pohtii.

Saarinen lisää, että asiakkaat toivovat keittiön jättävän esimerkiksi kalan erilleen kastikkeesta, jotta kontrolli hiilihydraateista olisi helpompaa.

Tuotekehityksessä reagoidaan trendeihin

Fazer Amican tiedotuksesta kerrotaan, että asiakkaiden pyynnöt vähähiilihydraattisista vaihtoehdoista ovat lisääntyneet vasta parina viime vuotena, mutta pyyntöjä tulee jo viikoittain. Katri Antell oy:n Pitkänen uskoo, että vähähiilihydraattisuutta joudutaan tulevaisuudessa ottamaan enemmän huomioon tuotekehityksessä.

- Aikaisemmin kasvisruoka sekä sydänystävälliset vaihtoehdot ovat olleet asiakkaiden toiveissa ja sellaisia tuotteita onkin paljon tarjolla.

Pitkäsen mukaan pyyntöjä kevyempään ruokavalioon tulee selkeästi enemmän joulun jälkeen ja pidemmällä keväällä.

- Pyynnöt lisääntyvät aikoina, jolloin monet ihmiset päättävät laihduttaa, hän täsmentää.

Palmian Eeva Saarisen mukaan vähähiilihydraattisuus trendinä otetaan huomioon tuotekehityksessä, mutta ainakin heillä halutaan noudattaa edelleen valtakunnallisia ravitsemussuosituksia ja yleisesti hyväksyttyjä periaatteita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.