Mainos

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta yli miljoona hakua

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelua käytetään vilkkaasti, hakuja on tehty jo yli miljoona. Palvelun mukaan Suomessa kautta aikain suosituin miehen nimi on Juhani ja naisen Maria.

Väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta tehty jo yli miljoona hakua. Nimipalvelu on koko maailman mittakaavassa ainutlaatuinen viranomaisen tuottama verkkopalvelu. Sen avulla voi tiedustella väestötietojärjestelmään tallennettujen etu- ja sukunimien lukumääriä Suomessa sekä tutkia tilastoja yleisimmistä nimistä eri ajanjaksoilta.

Nimipalvelu toimii netissä suomen ja ruotsin kielillä, mutta siitä on tehty tiedekeskus Heurekaa varten myös englanninkielinen versio, joka avattiin tänään Vantaalla.

Nimipalvelussa ajantasaiset tiedot haetaan suoraan väestötietojärjestelmästä internetselaimen kautta. Tiedostosta löytyi aamupäivällä nykyisenä nimenä 24 275 Virtasta, mutta Lahtisia yli puolet vähemmän. Ilman nimenmuutosta Virtasia olisi kuitenkin 10 850 enemmän ja Lahtisia 4673 enemmän.

Tämän vuoden suosituimmat suomalaisten poikien nimiksi nimipalvelu listasi aamukymmeneltä Juhanin (1306) ja Mikaelin (1227) sekä tyttöjen nimiksi Marian (1996) ja Emilian (1414).

Kautta aikain suosituin miehen nimi on Juhani ja naisen Maria. Juhaneja oli vuoteen 1900 mennessä kirjoissa jo 15 416, nyt niitä on jo 325 878. Maria-nimisiä naisia oli vastaavasti reipas sata vuotta sitten kirjoissa 57 371 ja nyt jo 345 035. Luvut kuitenkin muuttuvat aina kun väestörekisterikeskus rekisteröi uuden kansalaisen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.