Mainos

Lapsiperhevähennyksistä taas kritiikkiä: ei hyödytä köyhimpiä

Väestöliitto ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto suomivat halitusta yhä siitä, että pienituloisimmat perheet eivät hyödy hallituksen ohjelmassa olevasta lapsiperhevähennyksestä lainkaan. 

Liitot kritisoivat hallitusta lapsiperhevähennyksistä, koska pienituloisimpien perheiden tulot jäävät verotettavan tulon rajan alle. Tämä tarkoittaa sitä, että perheillä ei ole veroa, josta vähentää. Silti esimerkiksi lapsilisän leikkaus kohdistuu kaikkiin, myös pienituloisiin perheisiin. 

Hallitus on liittojen tiedotteen mukaan markkinoinut lapsiperhevähennystä kädenojennuksena pienituloisille perheille. 

Aihe nousi keskusteluun, kun sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) sanoi muutama päivä sitten Verkkouutisissa, että lapsilisäleikkauksen kaavailtu täysi verovähennys kohdentuu vain pieneen osaan suomalaisista vanhemmista.

Haastattelussa Räty kommentoi valtiovarainministeri Antti Rinteen (sd.) esittämää lapsivähennystä. Mallin mukaisesti täyden verovähennyksen saisi 2100 euron kuukausituloilla ja yli 2600 euron kuukausituloilla vähennystä ei saisi lainkaan. Jutussa Räty sanoi, että hyvin pieni osa suomalaisista vanhemmista tienaa alle 2100 euroa kuukaudessa.

Väestöliitto ja MLL vaativat nyt lapsilisien leikkauksista luopumista. Liittojen mukaan lapsilisien leikkausten sijaan hallituksen kannattaisi tehdä korotus alkoholi- ja tupakkaveroon. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.