Mainos

Väestöliitto esittää perheverotusta

Väestöliiton mielestä käytettävissä oleva veronalennusvara pitäisi käyttää perheverotuksen aikaansaamiseen. Nykyisin lapsiperheiden alhaisempaa veronmaksukykyä ei oteta juuri lainkaan huomioon ja perheet ovat verotuksen suhteen kovemmilla kuin muu väestö.

Väestöliiton julkistamassa perhepoliittisessa ohjelmassa esitetään mm., että nuoren perheen perhevapaista aiheutuvaa tulonmenetystä pehmennettäisiin veronmaksukyvyn alentumisvähennyksellä.

Perhevapaista aiheutuvat kustannukset pitäisi Väestöliiton mielestä jakaa kaikkien työnantajien kesken. Näin myös isien työnantajat osallistuisivat tasapuolisesti työntekijöittensä perheiden kustannuksiin.

Myös lapsilisäjärjestelmä kaipaa Väestöliiton mielestä korjaamista. Perhetilanteiden mukaan joustavaan lapsilisään voitaisiin liittää lisäosana muita perheelle kuuluvia tukia.

Väestöliitto kannattaa myös perheministeriön perustamista. Se olisi varmin tae siitä, että poliittisten päätösten vaikutukset perheiden elämään tulisivat selvitetyksi ennen päätösten tekemistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.