Mainos

Väen vähentäminen uhkaa opetushallitusta

Opetushallituksen on vähennettävä tänä vuonna työntekijöitä, ellei se saa lisämäärärahoja. Tieto perustuu opetushallituksessa tehtyyn talousanalyysiin.

Pääjohtaja Timo Lankisen mukaan opetushallituksen budjetti on 2,5 miljoonaa euroa pienempi kuin sen kiinteät menot. Henkilöstömenojen vähennystarve on laskennallisesti 30 henkilötyövuotta. Opetushallituksessa työskentelee noin 350 ihmistä.

Asiasta kertoi tänään Helsingin Sanomat.

Jos lisärahoja ei tule, menoja on Lankisen mukaan tarkoitus karsia ensisijaisesti määräaikaisia palvelussuhteita vähentämällä, eläkkeelle siirtymistä nopeuttamalla ja järjestelemällä tehtäviä uudelleen.

Kuluja on tarkoitus karsia muualtakin kuin henkilöstömenoista. Lankisen mukaan esimerkiksi yhteishakuun liittyvistä tietotekniikkamenoista ei voida tinkiä.

Ennen kuin tuli valituksi opetushallituksen johtoon Lankinen selvitti opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) pyynnöstä opetushallituksen asemaa, roolia ja tehtäviä. Silloin hän ehdotti muun muassa viraston tehtävien karsimista ja sen päätösvallan siirtämistä opetusministeriölle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.