Vadelma-tuorejuustopiirakka

Vadelmien maku sopii yhteen hyvin juuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle. Sanon siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat vain melko usein hyvin rasvaisia. Tässä ideana on terveellisempi versio kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

Kevyehkö vadelma-tuorejuustopiirakka

  • iso piirakkavuollinen, halkaisija n. 28 cm.
  • Pohja:
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ dl kaura- tai pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7%)
  • 1 muna
  • Päälle:
  • n. 4 dl vadelmia
  • Tuorejuustotäyte:
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7%)
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Leivitykseen:
  • kaurahiutaleita tai korppujauhoja

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

Vinkki: Tuorejuuston tilalla voit käyttää täysin rasvatonta maitorahkaa.

Lue myös:

    Uusimmat