Mainos

Vadelma-tuorejuustopiirakka

Vadelmien maku sopii yhteen hyvin juuston kanssa. Tässä on ohje kevyehkölle tuorejuustopiiraalle. Sanon siksi kevyehkölle, että tuorejuustopiirakat ovat vain melko usein hyvin rasvaisia. Tässä ideana on terveellisempi versio kevyttuorejuustolla ja kevytkermalla.

Kevyehkö vadelma-tuorejuustopiirakka

  • iso piirakkavuollinen, halkaisija n. 28 cm.
  • Pohja:
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1½ dl kaura- tai pikakaurahiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl pullomargariinia tai sulatettua rasvaa
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7%)
  • 1 muna
  • Päälle:
  • n. 4 dl vadelmia
  • Tuorejuustotäyte:
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia 5 %)
  • 1 dl kevytkermavalmistetta (5-7%)
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Leivitykseen:
  • kaurahiutaleita tai korppujauhoja

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon muut ainekset.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun (voit tehdä leivityksen myös kaurahiutaleilla) piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Sekoita tuorejuustoseoksen ainekset. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle vadelmat ja niiden päälle juustoseos. Jatka paistamista 20-30 minuuttia kauniin väriseksi.

Vinkki: Tuorejuuston tilalla voit käyttää täysin rasvatonta maitorahkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.