Mainos

Vaatteiden vaihtotapahtuma kiinnosti Helsingissä

Vaatteet vaihtuivat tehokkaasti tänään Helsingissä järjestetyssä kierrätystapahtumassa. Vaatteiden vaihtajaisissa voi päästä eroon omista tarpeettomista vaatteista ja samalla löytää tilalle uusia. Luonto-Liiton järjestämä tapahtuma houkutteli paikalle satoja kierrätyksestä kiinnostuneita. 


Helsingissä Pauligin huvilalla oli illalla vilskettä. Kierrätystapahtumaan suorastaan jonotettiin. Etukäteen tilaisuuteen oli ilmoittautunut 400 ihmistä.
- Löysin hyvät kengät. Jakkuja ja paitojakin meni kassiin. Kyllä täältä kivasti löytyy vaatteita, kun vaan jaksaa penkoa, kiittelee Erja Lindberg.

Vie ja tuo ilmaiseksi

Tapahtuman idea on vaatteiden vaihtaminen. Omat vanhat vaatteet voi jättää muiden pengottavaksi ja etsiä itse tilalle muiden tuomia vaatteita. Mikään ei maksa mitään eikä tuomisia ja viemisiä lasketa. 
- Bongasin, että sulla on mun tuoma paita päällä. Minusta on niin hirveen kiva, että se oma vaate on jonkun muun päällä ja käytössä, selittää Anni Suominen Jenni Matikaiselle

- Tällaiset tapahtumat ovat ihan mielettömän hyviä. Pitää laittaa asiat kiertoon ja tämä on mitä parhain tapa, kiittelee Jenni Matikainen sylissään kasa pöydiltä tehtyjä vaatelöytöjä.
- Luulen, että kaikilla on semmoisia vaatteita, joita ei syystä tai toisesta tuu käytettyä, vaikka silloin kun ne osti, niin ne oli ah niin ihania. Täällä ne tulevat hyvään käyttöön, tuumii Elina Virolainen.

Vaihtovaatteet uusien sijaan

Vaatteita ei tarvitse kuskata takaisin kotiin, vaikka ne eivät muille kelpaisikaan. Ylijääneet päätyvät edelleen kiertoon esimerkiksi eko-ompelimoihin.
Osallistujat uskovat, että vaatteiden vaihtamisella voi hyvinkin korvata uusien vaatteiden ostamisen.


- Kyllä voi ja tällä tavalla pystyy säästämään. Tällaisia tapahtumia pitäisi olla enemmän, sanoo Katri Nukari.
- Minä en enää mene kauppaan vaateostoksille vaan tulen mieluummin hakemaan kierrätettyä tavaraa, tunnustaa Jenni Matikainen.
- Ihmiset käyttävät monia vaatteita vain kerran pari ja sitten ne jäävät käytöstä. Täältä löytää melkein uusiakin vaatteita, kiittelee Erja Lindberg. 

Suosio yllätti järjestäjät

Vastaavia tapahtumia on järjestetty ennenkin, mutta suosio ei ole ollut yhtä suuri.
- Vähitellen vaihtaminen ja uudelleenkäyttö on alkanut tulla muodikkaammaksi ja ihmisten tietoisuuteen. Enää ei pidetä vaihtamista nuhjaisena juttuna. Tapahtuman suosio yllätti, mutta sehän on ihan mahtavaa, iloitsee yksi tapahtuman järjestäjistä, Nelli Heilimo Luonto-Liiton kulutuskriittisestä ryhmästä.

Tapahtuman puuhanaiset toivovat, että muutkin innostuisivat järjestämään vaatteiden vaihtajaisia.
- Me ei pystytä järjestämään näitä useammin kuin kaksi kertaa vuodessa. Toivomme todella paljon, että muutkin innostuisivat tästä ja pitäisivät vaihtajaisia vaikka kaverien kesken kotona. Joku muu järjestökin voisi järjestää tällaisia tapahtumia, vetoaa Nelli Heilimo. 
Ylihuomenna perjantaina vietetään Älä osta mitään -päivää.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.