Vaatimattomasti elänyt sosiaalityöntekijä yllätti jopa lähimpänsä: Mies lahjoitti salaisen jättiomaisuutensa lapsille

Washingtonissa asunut sosiaalityöntekijä Alan Naiman yllätti jopa lähimmät sukulaisensa testamenttaamalla salaisen jättiomaisuutensa lapsille. Asiasta kertoo ABC News. 

Sukulaiset tiesivät Naimanin olevan säästäväinen, mutta heillä ei ollut aavistustakaan, kuinka säästäväinen mies todellisuudessa oli. Sosiaalityöntekijänä viime vuodet työskennellyt Alan Naiman omisti jopa 11 miljoonan dollarin eli noin 8 miljoonan euron arvoisen kiinteistön, jonka hän oli testamentannut lasten hyväntekeväisyysjärjestöille. Järjestöt auttavat köyhiä, vammaisia, sairaita ja hylättyjä lapsia.

Mies viihtyi omissa oloissaan 

63-vuotias Naiman kuoli syöpään tänä vuonna Washingtonissa Yhdysvalloissa. Hän rakasti lapsia, mutta oli naimaton, eikä omia lapsia ollut. Hänen ystävänsä kertovat miehen olleen omissa oloissaan viihtyvä ja hyvin vaatimaton. Hän ei koskaan käyttänyt rahaa itseensä, vaan eli säästeliäästi. Hän pikemminkin suri sitä, miten epäoikeudenmukaisena elämä voi joillekin lapsille näyttäytyä, hänen ystävänsä kertovat.

Naiman huolehti eläessään kehitysvammaisesta isoveljestään, joka kuoli vuonna 2013. Ystävien mukaan isoveljen kehitysvamma varjosti Naimanin elämää, vaikka hän ei juuri koskaan puhunut veljestään. Ystävät uskovatkin veljen tilanteen vaikuttaneen myös Naimanin elämään siten, että hän ajatteli muita ihmisiä niin palon. 

Osti vaatteensa halpakaupoista

Naiman oli aluksi pankkiiri, joka vaihtoi alaa ja työskenteli kaksi vuosikymmentä sosiaalityöntekijänä valtion sosiaali- ja terveyspalveluissa. Paitsi että Naiman oli taitava sijoittaja, hän peri vanhemmiltaan rahaa, jotka hän laittoi säästöön. Naiman eli vaatimatonta elämää, osti vaatteensa halpamarketeista eikä koskaan tuhlannut itseensä. Hän rakasti autoja, mutta ajoi viime ajat vanhalla, kaytetyllä autolla, jolla hän teki pitkiä yksinäisiä matkoja. 

Hyväntekeväisyyysjärjestöt eivät tunteneet Naimania, joka lahjoitti niille omaisuuden.

– Emme edes osanneet uneksi, että jotakin tällaista tapahtuisi meille. Toivon kovasti, että olisimme voineet tavata hänet. Olisin halunnut hänen näkevän, mitä kaikkea olemme hänen lajoituksellaan saaneet aikaan, eräästä pienten lasten hyväntekeväisyysjärjestöstä kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat