Vaatesuunnittelija tekee huippumuotia kuolleiden eläinten raadoista

Englantilainen muotisuunnittelija Jess Eaton luo huippumuotia kuolleiden eläimien raadoista. Eaton käyttää ainoastaan luonnollisesti kuolleiden eläinten jäämistöä materiaalina töilleen.

Muotisuunnittelija Jess Eaton on tehnyt kokonaisen malliston auton alle jääneistä eläimistä saaduista nahoista, luista ja muusta jäämistöstä. Roadkill Couture -mallisto sisältää muun muassa kaulakorun, joka on tehty 12 kuolleen linnun kallosta, boleron 50 valkoisen rotan turkista ja hatun harakoiden siivistä. Rotannahat Eaton sai ystävältään, joka syöttää jyrsijöitä lemmikkikäärmeellensä.

Suunnittelija vakuuttaa, ettei halua shokeerata luomuksillaan, vaan niiden on tarkoitettu olevan kauniita.

Sen lisäksi, että Eaton suunnittelee ja tekee asunsa, hän myös kerää itse eläimet, nylkee ne ja käsittelee vartalonosat. Vähän aikaa sitten nainen sai kuolleen hevosen pään, jonka hän kaiversi ontoksi ja paloitteli eri asuja ja asusteita varten.

Vaikka nainen itse ei valita työtä tehdessään, on hänen 7-vuotias poikansa Norton kertonut, että heidän Brightonin kotinsa täyttää sietämätön haju. Pikkupoika ei malta odottaa sitä, että äitinsä saa vihdoin oman työskentelytilan – kaukaa kotoa.

Muotisuunnittelija on kertonut toivovansa, että hänen mallistonsa saa ihmiset ajattelemaan, mistä heidän ruokansa tulee, ja kuinka paljon siitä heitetään hukkaan. Mallisto rikkoo kierrättämisen rajoja ja antaa uusia ideoita uudelleenkäytöstä.

Myös suomalaiset suunnittelijat yhdistivät muutama vuosi sitten voimansa ja työskentelivät yhdessä Route couture -projektissa, jossa tehtiin yliajettujen eläimien nahoista vaatteita.


MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Oddity Central

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja