Mainos

Vaatehuone monikäyttöiseksi säilytystilaksi

Kotona ei ole koskaan tarpeeksi säilytystilaa ja se vähäkin on usein epäkäytännöllistä. Reunaehdot ovat tiukat – kun seinät ovat siinä missä ovat, kaappeja ei kerta kaikkiaan voi lisätä. Sopivilla sisustusratkaisuilla tilannetta voidaan kuitenkin usein helpottaa, ja voidaanhan esimerkiksi koko väliseinän mittainen kaappirivi suunnitella usein kokonaan uusiksi.

Tässä tuli uusittavaksi kahden makuuhuoneen välinen vaatehuone. Se oli sinänsä suhteellisen tilava, mutta vaatehuoneen tehokas sisustaminenhan on tunnetusti hankalaa. Vaatehuoneiden lattia-alaa jää helposti hyödyntämättä, koska jossainhan siellä on mahduttava seisomaan. Siksi oli päädytty korvaamaan se kumpaankin makuuhuoneeseen avautuvalla komerorivillä, joiden edessä on liukuovet. Koska toinen makuuhuoneesta on vanhempien, komerorivien väliin katsottiin asialliseksi laittaa ääntä eristämään kevyt, villalla täytetty väliseinä.

Komeroiden sisustamiseen on nykyisin tarjolla erinomaisia ratkaisuja rullilla kevyesti liukuvista koreista erilaisiin, ulos vedettäviin vaatetankoihin ja säädettäviin hyllyihin asti. Ei suunnittelu omin voiminkaan kovin vaikeaa ole, mutta paras lopputulos syntyy tietysti käyttämällä apuna oikeaa suunnittelijaa.

Kaapistojen asentaminen alkoi kiinnittämällä liukuovien kiskot: ensin ylempi, sitten alempi. Ennen alakiskon kiinnittämistä kannattaa panna ovi roikkumaan yläkiskon varaan, jolloin nähdään suoraan alakiskon oikea paikka: tehdään merkit lyijykynällä, otetaan ovi pois ja liimataan alakisko liimamassalla lattiaan.

Ovia tuli kolme – kaksi taakse, yksi eteen. Ovien yläpää sijoitettiin hahloon ja alapää tukeutuu liukupyöriin, joita säätämällä ovet liukuvat herkästi ja tasaisesti.

Hyllynkannattimien kiinnityskiskot kiinnitettiin uuden väliseinän kipsilevyn takana oleviin lautoihin. Kannattimet sijoitettiin kiskojen loviin kuvien mukaisesti: suunnitelma sisälsi pitkiä ja lyhyempiä hyllyjä, joista osa oli täyssyviä, osa puolikkaita. Tällä tavalla tavaroiden tavoittaminen komeroista on huomattavasti helpompaa. Ylimmäksi tuli koko kaapiston mittainen hylly, molempiin sivuihin koritornit ja keskelle hyllyjen lisäksi muutama ripustustanko.

Lisätietoja:
www.elfa.com

Hintoja:
Continental maitolasi/pronssipeili, ovet 1290 € + komeron sisustus 530 €
Gustavian valkoiset ovet 825 € + komeron sisustus 430 €

(JKA 19.1.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.