Vaasassa kaahailleen auton kyydissä ollut mies vangittiin – epäillään pakottaneen kuljettajan pakenemaan poliisia

Ennen takaa-ajoa auton kuljettaja oli useita päiviä tilanteessa, josta hän ei päässyt poistumaan, poliisi epäilee.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi sunnuntaina miehen, joka oli Vaasassa viime viikolla vaarallisesti kaahailleen auton kyydissä. Asiasta kertoo STT:lle tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kati-Susanna Lukkarinen.

Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä kiristyksestä, törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Mies on Lukkarisen mukaan esitutkinnassa kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin.

Miehen epäillään pakottaneen auton kuljettajan pakenemaan poliisia. Poliisin mukaan on syytä epäillä, että kuljettaja on ennen kaahailua ollut useamman päivän tilanteessa, josta hän ei ole päässyt poistumaan.

– Autoa kuljettaneen henkilön vapautta poistua tilasta on rajoitettu, ja hänet on pakotettu ajamaan poliisia karkuun, Lukkarinen sanoo.

Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisin käsityksen mukaan kuljettaja ja vangittu tiesivät toisensa jollakin tavalla entuudestaan, mutta eivät tunteneet toisiaan kovin hyvin. Lukkarisen mukaan on kyse täysi-ikäisistä, "ei kovin nuorista" miehistä.

Kaahasi päiväkodin pihan läpi

Tilanne sai viime viikon tiistaina alkunsa, kun poliisi sai tiedon, että etsintäkuulutettu mies oli nähty matkustamassa Vaasaan päin. Asiasta seurasi näkyvä poliisioperaatio. 

Punaisen Volkswagen Golf -auton kuljettaja lähti poliisia pakoon ja aiheutti samalla vaaraa useille muille tienkäyttäjille ja ajamalla muun muassa päiväkodin pihan läpi. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut.

Poliisi sai myöhemmin pysäytettyä auton. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Autossa matkustajana ollut mies pakeni paikalta. Hänet oli etsintäkuulutettu kuulusteluita varten. Poliisi otti hänet kiinni Vaasasta viime perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat