Mainos

Vaasan tehdaspalosta miljoonavahingot

Teollisuushallin palo aiheutti useiden miljoonien eurojen vahingot Vaasan Kotirannalla varhain aamulla. Palosta syntyi runsaasti savua, mistä syystä lähialueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja pitämään ikkunat kiinni.

Pohjanmaan hätäkeskus sai ilmoituksen palosta puoli seitsemältä aamulla. Palon havaitsi töihin tullut työnjohtaja. Palosta nousi sankka savu, jota tuuli kuljetti Pukinjärven asuntoalueen suuntaan. Gerbyn, Pukinjärven ja Vetokannaksen alueen asukkaita kehotettiin aamulla pysymään sisällä savun vuoksi.

Palo riehui Laine-Tuotanto Oy:n teollisuushallissa. Se oli saanut alkunsa hallin pienemmästä osasta, joka kärsi pahimmat vahingot.

Tuli tuhosi hallin kattorakenteet. Seinän takana sijainnut parintuhannen neliön kokoinen suurempi halliosa sen sijaan säästyi suurilta tuhoilta.

Tuotanto korvaaviin tiloihin

Vaasan pelastusjohtajan Simo Kakkurin ensiarvioiden mukaan vahingot nousevat useisiin miljooniin, jopa kymmeniin miljooniin euroihin. Noin 60 ihmistä työllistävä Laine-Tuotanto on metallialan alihankintayritys. Palo ei ilmeisesti aiheuta kovin pitkää seisokkia yritykselle. Se ilmoitti pyrkivänsä käynnistämään tuotannon korvaavissa tiloissa jo ensi viikon alussa.

Kakkurin mukaan hallissa ei ollut myrkyllisiä kemikaaleja. Kaasupullot poksahtelivat palossa ja niitä lensi katon läpi. Tuli levisi myös viereiseen metsään ja aiheutti pienen metsäpalon poikasen.

Palon syttymissyy ei ole vielä tiedossa. Tulen arvioitiin kyteneen hallissa yön ajan ja leimahtaneen täyteen voimaan aamulla. Paloa oli sammuttamassa Vaasan ja Mustasaaren palokuntien lisäksi yksiköitä Laihialta ja Vähästäkyröstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.