Mainos

Vaasan pommitutkimukset jatkuvat

Vaasan poliisi jatkaa viikonlopun aikana eilisen pommiräjähdyksen tutkintaa. Poliisi tutkii edelleen tapausta itsemurhana.

Poliisi jatkaa viikonvaihteen aikana Vaasan eilisen pommiräjähdyksen teknistä tutkintaa. Siitä, millaisesta räjähteestä oli kyse, ei vielä tänään aamupäivällä ollut selvyyttä. Laboratoriotutkimusten arvellaan kestävän mahdollisesti pitkäänkin.

Räjähdyksessä sai surmansa vuonna 1953 syntynyt mustasaarelainen mies. Kaksi lähistöllä ollutta henkilöä loukkaantui lievästi. Poliisi tutkii edelleen tapausta itsemurhana.

- Ei ole tullut esille mitään viitteitä muusta, toteaa Mustasaaren apulaispoliisipäällikkö Matts Kronqvist.

Sitä, millaiset syyt tekoon johtivat, Kronqvist ei kommentoi. Poliisi pyrkii selvittämään räjähteen laadun sekä sen, mistä se oli hankittu. Myös se, kuinka suuri panos autossa räjähti, on vielä epäselvää.

Pommi räjähti Vaasanpuistikon varrelle pysäköidyssä autossa perjantaina noin kello 14.20. Räjähdyspaikan lähellä olevalla torilla oli runsaasti ihmisiä. Räjähtäneen auton ympäriltä löytyi lasinsirpaleita, ja auton osia lensi muutamien kymmenien metrien etäisyydelle. Lähellä olevien liikehuoneistojen ikkunat säilyivät kuitenkin ehjinä. Pommi oli kuljettajan paikalla istuneella miehellä sylissä. Autosta ei löytynyt enempää räjähteitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.