Mainos

Vaasan nokkamiehiä epäillään jälleen lahjusmatkasta

Vaasan kaupunginjohtoa epäillään jo toisesta lahjusmatkasta. Epäiltynä on jälleen mm. kaupunginjohtaja.

Keskusrikospoliisin tutkittavana on tällä kertaa Vaasan kaupunginjohdon kolmen vuoden takainen Lapin-matka, jota isännöi Keski-Pohjanmaan Osuuskauppa KPO. Asiasta kertoi sanomalehti Pohjalainen.

Kyse on toisesta Vaasan virkamiesjohdon matkasta, joka on johtanut poliisitutkintaan.

Reilu kuukausi sitten Vaasan johtava kihlakunnansyyttäjä Mikko Jaatinen päätti nostaa syytteet lahjusten ottamisesta kaupunginjohtaja Markku Lumiota, apulaiskaupunginjohtaja Heikki Lonkaa ja teknisen viraston johtajaa Heikki Vehkaojaa vastaan. KPO:n toimitusjohtajaa Matti Eurolaa odottaa syyte lahjuksen antamisesta.

Syytteisiin johtaneessa jutussa lahjusepäilyt liittyivät syyskuussa 2003 tehtyyn Tallinnan-matkaan.

Samat miehet epäiltyinä

Rikostarkastaja Jari Neulaniemi keskusrikospoliisin Vaasan yksiköstä vahvistaa, että saman johtokolmikon toinenkin matka on poliisitutkinnassa. Kyse on tässä tapauksessa vuotta aiemmasta eli vuoden 2002 syksyllä Saariselälle tehdystä ruskamatkasta. Juttua tutkitaan kaupunginjohdon osalta lahjuksen ottamisena ja KPO:n osalta lahjuksen antamisena. Myös matkalla ollutta tielaitoksen Vaasan tiepiirin virkamiestä epäillään lahjuksen ottamisesta.

Pohjalaisen tietojen mukaan tutkimusten alla on muun muassa se, onko matkalla pyritty vaikuttamaan kaupungin ja KPO:n välillä meneillään olleisiin neuvotteluihin ABC-liikenneaseman tontista.

Neulaniemi ei halua vahvistaa epäilyjä tältä osin. Tutkimukset ovat alkutekijöissään, eikä epäiltyjä ole vielä kuultu, hän huomauttaa.

Tapauksesta tehtiin ilmianto syyttäjälle sen jälkeen, kun johtava kihlakunnansyyttäjä oli päättänyt nostaa syytteet Tallinnan-matkasta.

Neulaniemen mukaan juttu on määrä saada syyttäjälle tämän vuoden loppuun mennessä. Jos juttu johtaa syytteisiin, molemmat jutut käsiteltäneen käräjillä samaan aikaan.

Syyttäjä on pyytänyt käräjäoikeutta lykkäämään aiemman lahjusjutun käsittelyn aloittamista, kunnes uuden tapauksen tutkimukset on saatu valmiiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.