Mainos

Vääriä euroseteleitä paljastui lisää Mikkelissä

Mikkelissä on paljastunut kahdeksan uutta väärennettyä 200 euron seteliä. Lisäksi Helsingissä vääriä kaksisatasia paljastui passintarkastuksessa. Viime viikolla väärennöksiä löytyi Mikkelissä viisi ja Varkaudessa yksi.

Uudet kahdeksan tapausta paljastuivat tällä viikolla Mikkelissä rahanlaskentakeskuksessa. Komisario Kaarlo Häkkisen mukaan ne ovat samaa sarjaa, jota levitettiin kaupungissa toissa viikonvaihteessa. Levittäjänä oli yksi tai useampi nainen. Myyjät ovat kertoneet ulkomaalaisesta naisesta, joka puhui murtaen suomea. Hän teki pieniä ostoksia kioskeissa, kaupoissa ja apteekissa. Häkkisen tietojen mukana väärennökset on tehty Euroopassa.

Helsingissä viisi väärää 200 euron seteliä saatiin takavarikoiduksi satamassa. Kolme liettualaista miestä yritti tuoda Tallinnan laivalta viime maanantaina euroväärennösten lisäksi 42 väärennettyä Englannin 50 punnan seteliä. Miehet on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa. Poliisin mukaan rahat ovat samaa sarjaa kuin Savossa tavatut. Eräiden tietojen mukaan Helsingissä on joku aika sitten yritetty maksaa väärällä 200 euron setelillä, mutta rahaa ei otettu vastaan.

Poliisin mukaan vääriä kaksisatasia on tavattu muuallakin Euroopassa, lähinnä keskisen Euroopan Emu-maissa. Setelit ovat varsin aidonnäköisiä, mutta ne voi havaita vääriksi ilman tarkastuslaitteitakin. Setelin hologrammi on sameareunainen, vaikka reunan pitää olla terävä.

Numero 200 vaihtaa väriä aitoa seteliä käännettäessä, mutta väärennöksessä väri ei muutu. Poliisi kehottaa ihmisiä erityiseen varovaisuuteen, jos 200 euron seteleitä tarjotaan maksuvälineeksi. Suomessa niitä käytetään rahaliikenteessä erittäin vähän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.